OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Kvalifikacioni turnir za KUP Republike Srpske
Bijeljina, 7. novembar 2010.

Mesto odigravanja turnira: sportska sala osnovne škole "Jovan Dučić"
U Kupu Republike Srpske 2010. godine učestvuje 12 domaćih ekipa i dve ekipe iz Republike Srbije.

 

Ekipe su podeljene u četiri kvalifikacione grupe, a žrebom je određeno da KSO Feniks bude u trećoj grupi, koja igra utakmice u Bijeljini:

1. GRUPA – Banja Luka

1. OKI "Prijedor"
2. OKI "Kneževo"
3. OKI "Banja Luka" - domaćin i tehnički organizator

2. GRUPA – Doboj

1. KSO "Krajišnik"
2. OKI "Derventa"
3. OKI "Doboj" - domaćin i tehnički organizator
4. KSO "Smeč"

3. GRUPA – Bijeljina

1. OKI "Veteran" (Derventa)
2. IOK "Borac" (Banja Luka)
3. OKI "Semberija" (Bijeljina) - domaćin i tehnički organizator
4. KSO "Feniks" (Kikinda)

4. GRUPA – Laktaši

1. OKI "Maglić"
2. OKI "Kozara"
3. OKI "Laktaši" - domaćin i tehnički organizator

Raspored utakmica je sledeći:

1. kolo: 1:4, 2:3
2. kolo: 3:4, 1:2
3. kolo: 4:2, 3:1

Na žalost, u Bijeljinu nije došla ekipa iz Dervente. Nije nam sasvim jasno kakvi problemi muče ovaj klub, ali ostali smo bez protivnika u prvoj utakmici. Tako su sve njihove utakmice registrovane sa 3:0 (75:0) u korist protivnika OKI "Veteran".

Prvo je odigrana utakmica Semberija : Borac. Ovo je bio duel dva favorita za prvo mesto i kvalifikaciju za finale. Nakon vrlo napete utakmice je kao pobednik je izašao tim iz Banja Luke. Mnogi su ostale dve utakmice u kojima smo mi igrali okarakterisali kao rutinske i sa već poznatim rezultatom.

Naš poraz od Semberije je to samo rezultatski i delimično potvrdio, mada smo imali igru dostojnu za suprotstavljanje nadmoćnijem rivalu, i sve bolju kako je meč odmicao.

Treća utakmica je za gore pomenute prognozere donela niz iznenađenja. Feniks je nadahnutom i izuzetno borbenom igrom u polju stigao do prednosti od 2:0! Da se tako nastavilo za prolazak u finale Kupa bi odlučivao poen količnik. Međutim, kriza naše igre je pristigla u najnezgodnijem trenutku i naredni set je ekspresno izgubljen. Četvrti set je doneo povratak prave igre, ekipe su se smenjivale u vođstvu tokom seta, ali nismo imali prisebnosti i sportske sreće da završimo ovaj set i utakmicu u svoju korist, propustivši da iskoristimo neku od tri meč lopte!

Čak smo i u petom setu prilikom promene strana imali prednost od dva poena, ali iskusni Banjalučani nisu propustili šansu da nas savladaju.

Da podsetimo čitaoce: to je bio duel one iste dve ekipe kao na Kikinda kupu pre oko pola godine, kada su oba seta bila završena kao u tekstu gore opisani treći set!

Tako smo se, i pored dva poraza na terenu (i jednom fiktivnom pobedom), vratili u Kikindu zadovoljni ogromnim napretkom u igri i ravnopravnom borbom protiv nesporno nadmoćnijih protivnika.

Rezultati

    Borac : Semberija3:0 (25:21, 26:24, 25:23 / ukupno 76:68)
    Semberija : Feniks3:0 (25:14, 25:21, 25:22 / ukupno 75:57)
    Feniks : "Borac"2:3 (25:23, 25:23, 11:25, 27:29, 12:15 / ukupno 100:115)

 

Na odmoru na putu do Bijeljine



trener Dragin, Brandić, Anđelov, Đuričin, Zavišin, Janjatović, Golijanin i Herceg.

 

Slike sa turnira