OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

VI turnir prvenstva Mađarske
Tatabánya, Mađarska, 13. novembar 2010.

Na završnom turniru mađarskog prvenstva 2010. u Tatabanyi su igrale sve ekipe. Nama je preostalo da odigramo tri utakmice...

 

U tri utakmice snažnog tempa postignute su pobede nad timom "Hamburger SE" (Nagykanizsa) i "Humanitás SE" (Tatabánya), te poraz od vicešampiona "Sprint SC" (Szombathely).

Prvu utakmicu smo igrali protiv Sprinta. Bila je to prava takmičarska utakmica sa usponima i padovima. Posle 1:1 u setovima rezultat se lomio u trećem setu. Imali smo prednost pri kraju ovog seta, ali su nam protivnici opet održali lekciju.

Tim Hamburgera smo savladali relativno lako, mada je protivnik koristio svako naše opuštanje u igri i pretio da ostvari neočekivani uspeh.

Poslednja utakmica protiv Humanitása je bila derbi dva ljuta protivnika koji su se i na prethodnim duelima borili svim snagama do poslednjeg odigranog poena. Rezultat po setovima dosta govori o neizvesnosti tokom cele utakmice i borbi koja se vodila. Bila je sigurno najinteresantnija za publiku i najneizvesnija na ovom turniru.

Iskoristili smo prvu meč loptu na 24:23 u četvrtom setu. Recimo da smo ovde imali pomalo sreće, dosta hrabrosti i najzad jedno objektivno i korektno suđenje, sa minimalnim greškama. Da je kojim slučajem utakmica ušla u peti set - tas je lako mogao prevagnuti na drugu stranu.

Na ovom turniru smo prikazali zrelu i stabilnu igru, sada već ozbiljnog takmičarskog nivoa. Istina je i to da nas još uvek muče neki elementi igre do čijeg usavršavanja se prevashodno dolazi kroz puno odigranih utakmica, sa boljim upoznavanjem i saigrača i suparnika.

Rezultati

    Sprint : Feniks3:1 (18, -23, 22, 16)
    Feniks : Hamburger3:0 (14, 13, 16)
    Feniks : Humanitás3:1 (21, -23, 19, 23)

 

Nakon završetka svih utakmica izvršena je ceremonija dodele pehara, medalja i diploma za osvojene pozicije. Poredak prvenstva Mađarske za 2010. godinu je sledeći:

1. Piremon (Nyíregyháza)
2. Sprint SC (Szombathely)
3. Mozdulj SE (Vác)
4. KSO Feniks (Kikinda)
5. Humanitás SE (Tatabánya)
6. Csakazért SE (Szeged)
7. Hamburger SE (Nagykanizsa)

 

Neizbežno je reći da smo svi u klubu vrlo zadovoljni i ponosni na ovaj rezultat, posebno kao početnici u ligi, a sami dobro znamo koliko smo rada uložili da njega dođemo.

Uskoro sledi sastanak svih klubova radi dogovora za sledeću sezonu. Nadamo se da ćemo uspeti da obezbedimo sve potrebne uslove da se takmičimo i sledeće godine. Ogromna volja postoji, nastavljamo sa ozbiljnim, napornim radom i nadamo se da ćemo se sledeće sezone popeti bar stepenicu više i vratiti se kući sa medaljom.

Potvrdu uspeha smo dobili gromkim aplauzom ostalih ekipa prilikom primanja diplome i pehara. Naknadno smo saznali da smo time izborili i pravo da učestvujemo u Kupu Mađarske naredne godine na kom učestvuju četiri prvoplasirane ekipe Prvenstva.

Sve rezultate i plasman možete pronaći ovde: www.uloroplabda.hu

 

Igrali



Stoje: Janjatović, Anđelov, Đuričin, trener Dragin
Sede: Herceg, Golijanin, Brandić i Zavišin

 

Slike sa turnira