OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

IX Medunarodni turnir "Banja Luka OPEN 2010"
Banja Luka, 4. decembar 2010.

Planirani veliki turnir sa deset ili čak dvanaest ekipa je, nažalost, izostao. Dobra volja i pokušaji naših domaćina nisu bili dovoljni da predvide otkazivanja nekih pozvanih ekipa u poslednjem momentu.

 

Tako je turnir bio jednodnevni, a u borbi za pobednički pehar je ove godine učestvovalo šest ekipa.

Prema žrebu su određene grupe prema sledećem:

GRUPA A

1. OKI "BANJA LUKA", Banja Luka, R. Srpska
2. KSO "FENIKS", Kikinda, Srbija
3. SDI "HRABRI", Zagreb, Hrvatska

GRUPA B

1. IOK "ZAVIDOVIĆI", Zavidovići, FBiH
2. POLJSKA, reprezentacija
3. OKI "KNEŽEVO", Kneževo, R.Srpska

Utakmice su igrane u sportskoj sali osnovne škole "Borisav Stanković", u delu grada kog stariji meštani zovu Budžak.

Prema propozicijama turnira, utakmice unutar grupa, kao i polufinalne, igrane su na dva dobijena seta, a finalna i utakmica za treće mesto su se igrale na tri dobijena seta.

Rezultati - Grupa A

KSO "FENIKS" - SDI "HRABRI" 2:0
OKI "B.LUKA" - KSO "FENIKS" 2:0
SDI "HRABRI" - OKI "BANJA LUKA" 0:2

Tabela A

A1. OKI "BANJA LUKA" 4
A2. KSO "FENIKS" 2
A3. SDI "HRABRI" 0

Dosadašnja iskustva protiv Hrabrih su do sada bila gorka, ali smo bili svesni da smo sada dovoljno "narasli" da počnemo da im vraćamo dug iz Sarajeva i prošlogodišnjeg "Banja Luka Open" turnira.

Sedeći basket je dobro zagrejao ekipu za uvek kritičnu prvu utakmicu. Feniks je skoro u toku celog meča imao prednost od po nekoliko poena, ali su se Zagrepčani vešto i opasno primicali kad god bi naša koncentracija popustila. Murinjo nas je tajm-autima i izmenama lako vraćao na pravi put i rezultat koji smo priželjkivali nije izostao.

Istorijat kaže da smo naplatili tek pola "duga" Hrabrima, jer je međusobni skor nakon ove utakmice 2:1 za Hrabre. Dakle, "Sledimo svoje snove" i rastemo sa njima.

Utakmica protiv domaćina je samo potvrdila poznati odnos snaga. Ne može se reći da se nismo trudili i da nismo želeli nešto više od maksimalnog poraza, ali jednostavno naš protivnik je uvek imao iznenađenje ili aduta u rukavu.

Rezultati - Grupa B

POLJSKA - OKI "KNEŽEVO" 2:1
IOK "ZAVIDOVIĆI" - POLJSKA 2:0
OKI "KNEŽEVO" - IOK "ZAVIDOVIĆI" 0:2

Tabela za grupu B

B1. IOK "ZAVIDOVIĆI" 4
B2. POLJSKA 2
B3. OKI "KNEŽEVO" 1

Polufinalne utakmice

Nakon otvaranja turnira je nastavljeno takmičenje polufinalnim utakmicama.

A1 – B2 OKI "BANJA LUKA" - POLJSKA 2:0
B1 – A2 IOK "ZAVIDOVIĆI" - KSO "FENIKS" 2:0

Komentar ove utakmice bi skoro mogao biti isti kao i prethodne. Ova ekipa nas je muški dotukla vrlo dobro organizovanom igrom u polju, snažnom igrom na mreži, te najjačim blokom na ovom turniru.

Utakmica za 5. mesto:

SDI "HRABRI" - OKI "KNEŽEVO" 0:2

Utakmica za 3. mesto:

KSO "FENIKS" : POLJSKA 0:3

U meč protiv reprezentacije Poljske smo ušli emotivno ispražnjeni nakon dugo željene pobede i dva ubedljiva poraza, umorni i sa raznim zdravstvenim problemima igrača. Bez bilo kakvog žaljenja na to, ali realno je tu bilo i slučajeva prehlade sa temperaturom, i gripe, i dijareje, i bolova u leđima, i glavobolje, i zubobolje, i lakših povreda prstiju i lakta zadobijenih u prethodnim utakmicama. Za nas nepoznati protivnik je opet imao samo šest igrača, bez igrača na klupi i bez trenera, sa odigranim jednim setom više od nas.

Počeli smo dosta dobro, a rezulat se "klackao" do polovine prvog seta. Izgubljena je jedna velika serija poena, uglavnom našim greškama, i prvi set je izgubljen. U drugom setu nismo uspeli da se konsolidujemo. Nastavili smo u istom stilu, a protivnik je koristio svaku priliku, za razliku od nas. U trećem setu smo igrali kao da smo počeli utakmicu iz početka i ponovo pokazali vrlo dobru igru. Propustili smo set loptu, Poljaci su izjednačili i u dva jednostavna koraka zasluženo došli do pobede.

Može se se reći da smo tehničkim kvalitetom bili negde u rangu protivnika, ali da je protivnik bio u boljoj kondiciji i spremniji za igru.

Utakmica za 1. mesto:

IOK "ZAVIDOVIĆI" : OKI "BANJA LUKA" 0:3

Po učesnicima je finale bilo repriza prošlogodišnjeg, međutim ovog puta su Banjalučani uspeli da izbore pobedu u samo tri seta, reklo bi se - lakše od očekivanog. Bez obzira na to, bila je to vrlo interesantna, snažna i kvalitetna utakmica dva velika, podjednaka rivala. Ipak, domaćini su pokazali da su bolji i ove godine.

Dodela pehara i medalja je izvršena u restoranu MOTELA "GOLDEN CARD", nakon čega je usledio zajednicki ručak za sve učesnike turnira. Još u toku ove svečanosti domaćini su iskoristili priliku i odmah nam uručili poziv za naredni turnir sledeće godine, jubilarni deseti.

Jednostavno - nema člana Feniksa koji ovom pozivu nije iskreno obradovao.

Igrali

Stoje: Milić (sudija), Golijanin, Budurin, Janjatović, Duričin, Marić, Dragin (trener), Ibrajter (vozač)
Sede: Zavišin, Brandić, Herceg, Setorić, Anđelov

 

Slike sa turnira