OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Prvi međunarodni turnir "I mi smo odbojkaši"
Bačka Palanka, 30. april 2011.

Mesto odigravanja: mala dvorana sportske hale "Tikvara"

Naši sportski prijatelji iz KSO "Serva" su ove godine uspeli da organizuju Prvi međunarodni turnir, a moto turnira je: "I mi smo odbojkaši". Dobro su se pobrinuli za sve potrebne detalje i uspeh turnira nije izostao: turnir je protekao u sportskom, takmičarskom i prijateljskom duhu.

 

Palančani su, tako, prvi put u svojoj sredini gledali ozbiljne, međunarodne, snažne i neizvesne utakmice, i uspeli da osete atmosferu koja vlada tokom ovakvog turnira.

Svi učesnici su nama dobro poznati, dobri prijatelji i ljuti rivali. Koristimo priliku da ih malo bliže predstavimo - naravno, iz svog ugla i u aktuelnom momentu:

KSO "Serva", Bačka Palanka, Srbija - ekipa domaćina je iz više opravdanih razloga na ovom turniru nastupila zajedno sa klubom u osnivanju iz Subotice. Ova kombinovana ekipa je takvom selekcijom uspela da podigne svoj takmičarski nivo. Ipak, dan koji je sledio je pokazao da taj nivo još uvek nije dovoljan za pravo suprotstavljanje ostalim ekipama.

OKI "Brčko", Brčko Dištrikt BiH - bilo je već reči o rivalstvu (i prijateljstvu) koje vlada između timova "Brčko" and "Feniks". Sve dosadašnje duele su oni rešili u svoju korist. Nama je ostao onaj gorak ukus propuštene šanse da tu tradiciju prekinemo na Kupu Kikinde prošle godine (vidi info). Dakle, razlike u snazi su sada u nijansama, a motiv za borbu postoji.

"Csakazért" SE, Segedin, Mađarska - kao geografski najbliži, ovaj tim je naš najčešći rival u prijateljskim utakmicama, ali i ravnopravni rival na raznim turnirima i u mađarskom prvenstvu. Gledavši od našeg početka, relativno brzo smo preuzeli primat u odnosu na ovu ekipu i nakon toga im nismo dozvolili da nas pobede - sve do skorašnje utakmice u Kupu Mađarske pre manje od dva meseca. Reklo bi se "sveža rana", ali i na taj način stečen novi motiv za revanš u Palanci.

KSO "Feniks", Kikinda, Srbija - Vredno se treniralo posle novogodišnje pauze. Najavljeno odsustvo Anđelova se, na našu veliku radost, pretvorilo u mogućnost povremenog igranja i opreznog treniranja, tako da je prva postava ekipe na okupu. Činjenica je da su izostali planirani turniri i utakmice u ovoj godini. Zato smo došli na ovaj turnir željni igre i nadmetanja, ali bez rutine. U 2011. godini smo do sada igrali samo utakmice Mađarskog Kupa.

Dakle, tri ekipe na ovom turniru su podjednake! Očekivale su se dobre, tvrde utakmice i dobre sportske predstave.

Nakon prve utakmice je takmičare pozdravio domaćin i glavni organizator turnira g-din Velemir Ilija, a turnir je zvanično otvorio predsednik SSI Vojvodine, g-din Milorad Kilibarda.

Naše utakmice u nekoliko reči

Meč 2 - Prvi set utakmice protiv Csakazérta je protekao u stalnoj prednosti "Feniksa" od poen-dva i pristizanju protivnika. Bilo je tesno sve do serije odličnih servisa pri kraju seta kojom smo napravili odlučujuću prednost i završili ga u svoju korist. Drugi set je dosta ličio na prvi, ali se prednost od 5 poena na kraju seta jednostavno istopila. Ranjeni "sedeći bikovi" su najozbiljnije zapretili da se vrate u utakmicu. Nakon izjednačenja na 23:23 smo prvo mi propustili prvu meč loptu, a zatim su protivnici propustili set loptu. Stigli smo i do druge meč lopte, ali žilavi protivnik se ne da. Iskoristili smo tek treću meč loptu. Očekivana neizvesnost nije izostala. Ono što je najbitnije: cilj je postignut, prešli smo prvi korak na turniru i dug Mađarima je vraćen.

Meč 4 - Brčaci su uspeli da savladaju Segedince nešto lakše nego mi, a naša međusobna utakmica je dobila značaj finala. Ona je bila još neizvesnija i teža od prethodne. Dug komentar o njoj nije neophodan, jer rezultat od 26:24 u oba seta dovoljno toga govori. Verovatno smo znatno više želeli pobedu i najzad uspeli da ih "načnemo".

Meč 6 - Utakmica protiv palanačko-subotičke ekipe nije bila neizvesna, ali je i u njoj bilo interesantnih detalja, lepih poteza i dobre borbe sa obe strane. Na strani "Feniksa" su u ovoj utakmici opravdali ukazano poverenje trenera i vrlo dobro igrali: Setorić, Marić, Budurin i Selak.

Rezultati utakmica

1. KSO "Serva" : OKI "Brčko"        0:2
2. "Csakazért" SE : KSO "Feniks"    0:2
3. OKI "Brčko" : "Csakazért" SE     2:0
4. KSO "Feniks": OKI "Brčko"        2:0
5. KSO "Serva" : "Csakazért" SE     0:2
6. KSO "Serva" : KSO "Feniks"       0:2

Konačni poredak

1. KSO "Feniks"     6  6:0
2. OKI "Brčko"      4  4:2
3. "Csakazért" SE   2  2:4
4. KSO "Serva"      0  0:6

U svečanoj sali sportskog centra "Tikvara" je g-din Velemir proglasio pobednika i dodelio diplome i pehare prema postignutom uspehu.

Kapiten KSO "Feniksa", D. Brandić, je ponosno podigao pobednički pehar i diplomu za osvojeno I mesto na ovom turniru. To je samo jedan od razloga da uklešemo ovaj turnir zlatnim slovima u svom sećanju. Usledio je zajednički ručak i prijatno druženje svih učesnika. Klubu iz Subotice je dodeljen pehar za fer-plej.

Šampioni


Stoje: Marić, Anđelov, Setorić, Selak, Đuričin, trener Dragin
Sede: Janjatović, Budurin, Brandić, Herceg, Zavišin

Puno hvala!

Puno hvala Iliji & Martini, Jeleni, Neši, Vukici, Simi, Slobi,.. i svim ostalim domaćinima na srdačnom prijemu, odličnoj organizaciji i nezaboravnom druženju. Želimo im dobro zdravlje, sreću i puno uspeha u daljem radu.

 

Slike sa turnira