OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

"Belgrade Sport Fest 2011"
15. jun 2011.

Na platou ispred Shopping centra "Ušće" 15. juna 2011. je otvorena multidisciplinarna manifestacija "Belgrade Sport Fest 2011". Otvaranjem ove manifestacije je otvorena i NAXI plaža, a otvaranje je ispratio NAXI radio.

 

Narednih nekoliko dana su se odvijala najrazličitija dešavanja, u interesantnom ambijentu, čak i uz prisustvo junaka crtanih filmova. Više o ovoj manifestaciji pročitajte ovde i ovde.

KSO "Feniks" se pridružio manifestaciji promotivnom utakmicom protiv kluba "Banja Luka" iz Beograda, kao deo društveno odgovorne kampanje "Sport sa razlogom-zagrevanje". Deo platoa pored "Dečijeg grada" i plaže je prekriven linoleumom, postavljena je konstrukcija i mreža i - utakmica je mogla da počne.

Na fotografijama iz galerije je očigledno da nema mnogo publike, što je sasvim normalno i za očekivanje: na spoljašnjih 28°C je prijatnije boraviti u komforu klimatizovanog tržnog centra. Ipak, u toku tog sata trajanja utakmice nije bilo prolaznika koji nije zastao, pogledao deo utakmice, raspitao se ovom sportu, pohvalio takmičare, čak i spontano aplaudirao lepim potezima, mada su mnogi upravo tada prvi put videli utakmicu ovog sporta. Za razliku od slučajnih posetilaca, bilo je i onih koji su došli da vide i pozdrave igrače obe strane - kao što su naši drugari iz KSO "Smeč" iz Beograda.

Kako su na suprotnim stranama terena bili podjednako snažni protivnici na terenu, a prijatelji van njega, svi željni igre i dokazivanja, gledaoci su sa izuzetno pozitivnim utiskom otišli sa improvizovanog borilišta. Na kraju, to i jeste bio cilj, da se sedeća odbojka pokaže svima, da se zainteresovani priključe i da oni koji to mogu - pomognu razvoj ovog i ostalih prikazanih sportova.

A rezultat je nebitan, ali verujem da bi se obe strane složile da je bilo - nerešeno.

Slike sa dešavanja