OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Promotivna utakmica OKI "Feniks" - OKI "Brčko",
sala na Đačkom igralištu, Novi Sad, 9. jun 2012.

Pozivnica je bila poslata na mnoge adrese, a ovaj događaj je bio posvećen sedećoj odbojci i našem angažovanju da joj vratimo ugled i mesto koje joj pripada.

Pogledajte i punu kolekciju fotografija sa promotivne utakmice u Novom Sadu...

 

To je bio pokušaj da zagolicamo gradske i pokrajinske strukture za sport koji volimo i da pokušamo da iniciramo formiranje valjane organizacije, klubova i takmičenja. Kroz vesti na ovim stranicama ste već saznali ponešto o tome kakvo je trenutno stanje, kakve su težnje, akcije i rezultati. Propagiranje i pospešivanje razvoja sedeće odbojke je integralni deo Statuta našeg kluba. Prvi hodočasnički koraci u tom smeru datiraju od 2010. i naših susreta sa Bačkom Palankom koji su i urodili plodom. Ideja za ovakav sportski događaj je potekla još tada, ali je postala moguća tek uz pomoć sponzora, firme CAR EX iz Novog Sada.

Zašto baš u Novom Sadu? Prestonica Vojvodine je logičan izbor kao njen odbojkaški centar, pa bi logičan sled stvari bio i da se centar sedeće odbojke tu i vrati. Kao znatno veći grad od Kikinde, on je potecijalno i mnogo veći izvor igrača, trenera, sudija i ostale bitne podrške. Sa druge strane, Brčko je udaljeno od Novog Sada skoro isto kao Kikinda, a treće i ne manje bitno je što se zainteresovao sponzor upravo odavde.

Tokom uvodne ceremonije je zahvalnicu za CAR EX i skromne poklone uručio naš predsednik - Dragoslav Đuričin. Entuzijazam i podrška koju su nam pružili direktor Dušan Kosanović i drugari nas je prijatno iznenadila i koristimo priliku da im se još jednom najlepše zahvalimo na svemu.

Sedeća odbojka je bila vrlo trofejan sport osamdesetih godina. Selektor-trener ovih reprezentacija i trofejne reprezentacije Vojvodine, tada je bio poznati odbojkaški radnik Mr Srđan Ilić. Na 41. stranici autobiografskog bloga, napisao je da je naš trener Branislav Dragin "naslednik po njegovoj volji".

Tom prigodom je Dragin predao zahvalnicu i poklon svom mentoru. G-din Mr Srđan Ilić je uzvratio podsećanjem na zlatne godine sedeće odbojke i predao našem Murinju svoju kompletnu, godinama predano prikupljanu dokumentaciju vezanu za sedeću odbojku.

Na žalost, trenutno su svi klubovi u Srbiji opcije dosta skromnog nivoa, a izbor su bili klubovi iz Bačke Palanke, Subotice, Kragujevca i Beograda. Tako smo odlučili da pozovemo OKI Brčko na ovo druženje, pre svega zato što su nam dobri prijatelji i ljuti suparnici, tim protiv kog je svaka naša utakmica muška i neizvesna.

To je tim koji je, da tako kažemo, u našem rangu. Oni imaju snagu, mi imamo motiv. Naše drugarstvo i saradnja sa OKI Brčko je spontano pokrenuto već od prvog susreta u Beogradu pre tri godine, a nastavilo se u njihovoj sredini i stalno se produbljuje na raznim turnirima u BiH i Srbiji.

Predsednik OKI Brčko, g-din Avdija Banda je primio poklone i zahvalnicu od kapitena i reprezentativca iz naših redova, Dragiše Brandića i uzvratio prigodnim poklonom za OKI Feniks.

Zahvalnica je dostavljena i dekanu Fakulteta sporta i fizičke kulture g-dinu prof. Dejanu Madiću koji je odobrio salu na Đačkom igralištu za odigravanje utakmice u predviđenom terminu i bez troškova. Zahvaljujemo se Odbojkaškom savezu Novog Sada koji je ažurno preneo naš poziv na svoj sajt i, naravno, sudijama iz UOSO Kikinda koji nam tradicionalno izlaze u susret.

Žao nam je zbog skromne posećenosti, ali izgleda da je preterano vruć i sparan dan učinio da se mnogi predomisle i ne dođu. Možda su slavili plasman muške reprezentacije na Olimpijadu u Londonu (u Japanu se sa Iranom igralo baš tog jutra).

OKI Feniks se najlepše zahvaljuje onima koji su se, ipak, odazvali! Među njima su bili na daleko poznati: Slobodan Boškan, Strahinja Kozić, Slobodan Galešev, Milan Vlajkov, Aca Zavišin, i pokazali interesovanje i želju da pomognu našu misiju. (Prva tri navedena imena možete naći i na sajtu OK "Vojvodina".

"

I najzad, ponešto o utakmici:

Početna nervoza oko organizacije i briga o detaljima nas je koštala brzo izgubljenog prvog seta, ali se nakon toga razvila zanimljiva, borbena i kvalitetna utakmica. Prisutni su imali priliku da vide dosta toga lepog što pruža naš sport. Osim prvotimaca, dobru priliku da se pokažu dobro su iskoristili svi igrači sa klupe, i to na obe strane.




Poraženi smo tesno, u pet setova, mada to za ovu priču sigurno nije najbitnije. Bitno je da je opšti utisak nakon svega vrlo pozitivan, mada je jasno da ovako ograničen domet nije zadovoljavajući i da se sa ovakvim misijama mora nastaviti i boriti se do konačnog cilja. Ovom utakmicom smo postali jači, jer više nismo sami u tome. Sada imamo nekolicinu novih/starih prijatelja, koji su spremni da stanu uz nas "leđa u leđa". Družina prstenova se okuplja ;).

Da biste i vi mogli da osetite bar deo ove atmosfere, pobrinuo se naš verni prijatelj, vebmaster ovog sajta, koji je ovaj događaj ovekovečio svojom novom fotografskom opremom. Pogledajte prve rafalne fotke načinjene pomenutom spravom, a na istom blogu možete naći ovu vest iz jednog potpuno drugačijeg aspekta.

Klikni za animirani GIF Klikni za animirani GIF Klikni za animirani GIF
Klikni za animirani GIF Klikni za animirani GIF Klikni za animirani GIF
Klikni za animirani GIF Klikni za animirani GIF Klikni za animirani GIF
Klikni za animirani GIF Klikni za animirani GIF Klikni za animirani GIF

Klik na sličicu otvara animirani GIF!

Usledilo je druženje ekipa i nadoknađivanje potrošene energije u ambijentu restorana "Oaza".


Sportski pozdrav i do sledećeg susreta.

 

Pogledajte i punu kolekciju fotografija sa promotivne utakmice u Novom Sadu...