OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Konferencija za štampu, OKI Feniks, Kikinda
održane u ponedeljak, 27. avgusta 2012.

Specijalni gost OKI Feniks, Vasa Mijić, generalni direktor odbojkaškog kluba "Vojvodina NS Seme"

Na pres konferenciji održanoj u Kikindi dana 27. avgusta 2012, ozvaničeno je uspostavljanje saradnje domaćina odbojkaškog kluba invalida "Feniks" iz Kikinde i odbojkaškog kluba "Vojvodina NS Seme". Tim povodom je specijalni gost OKI "Feniks" bio gospodin Vasa Mijić, generalni direktor OK Vojvodina, koji je iskreno podržao entuzijazam i napore ovog kolektiva da vrati ugled sedećoj odbojci i mesto koje joj pripada. On je predsedniku domaćina uručio monografiju 65-godišnjice OK Vojvodine, a iz OKI "Feniks" su prigodno uzvratili uručivši klupski dres proslavljenom asu.

Sedeća odbojka je sigurno najatraktivniji paraolimpijski sport, a reprezentacija SFRJ je osvajač više medalja na svetskim i evropskim prvenstvima. Osnivači kikindskog kluba su upravo reprezentativci, osvajači tih medalja. Klub OKI "Feniks" iz Kikinde intenzivno radi na popularizaciji sedeće odbojke, pa su u Junu ove godine organizovali promotivnu utakmicu u Novom Sadu. U gledalištu su bili Kozić, Galešev, Boškan, Salatić, kao i bivši trener i selektor reprezentacije sedeće odbojke Mr Srđan Ilić. Svi su bili prijatno iznenađeni prikazanim, pa su ubrzo usledili sastanci dva kluba, gde su razmotreni mogući pravce saradnje.

U subotu, 1. septembra 2012. OKI "Feniks" organizuje Treći međunarodni turnir u sedećoj odbojci "KUP KIKINDE 2012". Jedan vidova pomenute saradnje je i pomoć OK Vojvodine u promociji ovog do sada najkvalitetnijeg turnira ovog sporta kod nas. Utakmice se igraju u kikindskoj hali SC "Jezero", a na otvaranju će takmičare pozdraviti gospodin Vasa Mijić. Učestvovaće klubovi iz Srbije, Federacije BiH, Hrvatske, Mađarske i reprezentacija Srbije.

Preuzmite pozivnicu na turnir!

Preuzmite satnicu turnira!

Nešto više o timovima:

1. Reprezentacija SRBIJE – osvajač sedmog mesta na Prvenstvu Evrope u Roterdamu 2011. godine. i petog mesta na prvenstvu 2009. godine.

2. IOK "ZAVIDOVIĆI" – Zavidovići, Federacija BiH - četvrtoplasirani klub Premijer lige BiH u 2012, odmah iza višestrukih evropskih šampiona iz Sarajeva (Fantomi i Spid).

3. OKI "ISKRA" – Bugojno, Federacija BiH – u upravo završenom prvenstvu Prve Lige BiH izborio je prvo mesto i u idućoj sezoni će se takmičiti u elitnoj Premijer ligi.

Premijer liga BiH je nesporno najjača liga Evrope, dakle ono što je Italijanska liga u redovnoj odbojci. Osim toga, reprezentacija BiH je 2011. u Roterdamu po sedmi put uzastopno osvojila Prvenstvo Evrope, a ima i aktuelnu srebrnu medalju sa Svetskog prvenstva.

4. SC "SPRINT" – Szombathely, Mađarska - četvrtoplasirani klub prvenstva Mađarske, dugogodišnji učesnik evropske lige ECVD. To je naš najžešći protivnik u borbi za treće mesto Mađarske lige.

5. OKI "MARSONIJA" – Slavonski Brod, Hrvatska – klub koji igra u prvoj ligi Hrvatske.

6. OKI "FENIKS" – Kikinda - o sebi nije uputno govoriti previše, pa ćemo samo reći: aktuelni prvak Vojvodine i aktuelni prvak Srbije.

Utakmice turnira se igraju u dve grupe sa po tri ekipe – svako sa svakim, a prema plasmanu prvaci grupa igraju finale, drugoplasirani igraju za treće mesto i trećeplasirani za peto mesto.

Utakmice se igraju u dva dobijena seta, osim za treće mesto i finale, koje se igraju u tri dobijena seta.

Utakmice sude sudije iz UOSO Kikinda, koji su nas pratili na raznim turnirima i stekli iskustva u suđenju sedeće odbojke.

Za one koji prvi put prate utakmice ovog sporta ćemo prirediti nekoliko informatora sa osnovnim razlikama u pravilima igre redovne "stajaće" i sedeće odbojke.

Organizaciju ovog turnira su pomogli:

Ministarstvo omladine i sporta, Opština Kikinda, firme Grindeks, Komercijalna banka, ProMedia, MD pekara, vulkanizerska ranja Fodor, Panex BR International, Blik Produkt, Caffe Champion, AMSS - PJ u Kikindi, Taski, Brkljač, SDI Kikinda, sapundžijska radnja Zeljković, Turistička organizacija opštine Kikinda, Kulturni centar Kikinda, Udruženje odbojkaških sudija opštine Kikinda i naši dragi prijatelji - volonteri.

Ovim putem Vas sve pozivamo da dođete na turnir i da iz svog aspekta ispratite turnir i time pomognete našu akciju.

Prva utakmica počinje u 9 sati, a nakon treće utakmice, oko 11:00, obaviće se ceremonija svečanog otvaranja. Turnir će otvoriti g-đica Dragana Dukić, član Izvršnog odbora Opštine Kikinda, zadužena za omladinu i sport. Procenjujemo da će utakmica za treće mesto početi negde oko 14:30-15:00, a početak finalne utakmice oko 16:30. Raspored utakmica će biti objavljen na oglasnoj tabli SC "Jezero".