OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Prva liga Republike Srpske u sedećoj odbojci (SSOIRS)
1. kolo: Derventa, 14. oktobar 2012.

 

Nakon mnogih izmena našeg plana za ovu jesen ove godine smo uspeli da uskladimo termine tri nacionalna prvenstva (Srbije, R. Srpske i Mađarske) i da prihvatimo poziv i u ovo takmičenje. Uzgred rečeno, nakon odustajanja par ekipa od učešća, veliko je pitanje da li bi se ono uopšte i održalo bez pristupanja Feniksa, zbog malog broja ekipa. Na žalost, u svemu tome je jednodnevni turnir Prvenstva Srbije bio otkazan, što je iz našeg ugla gledanja bio najmanji problem.

Nije loše podsetiti i na činjenicu da postoji i Super liga R. Srpske u kojoj je takođe šest klubova. Kao i ostale ekipe Prve lige, OKI Feniks je pre početka lige morao da donese odluku vezanu za hipotetički slučaj da postane prvak. Postava na terenu svake naše utakmice bi u tom slučaju morala biti po propozicijama ECVD takmičenja. To bismo mogli postići uz verovatni gubitak kvaliteta u igri. Pošto je veliko pitanje da li bismo to uspeli baš na svakoj utakmici zbog ograničenog fonda igrača, rešili smo da ambicija za učešće u Super ligi - nema (za sad)! Osim navedenog, i igračko i finansijsko opterećenje bi bilo znatno veće, jer se tamo utakmice igraju jedan na jedan. Ne poznajemo sve ekipe, ovo je prva sezona, tako da ćemo za narednu sezonu ovo pitanje, svakako, ponovo razmotriti.

Prva liga (prvenstvo) R. Srpske je organizovano kao sistem od 3+3 turnira (jesen i proleće) na kojima igraju po tri ekipe "svako sa svakim" ili se igra samo jedan meč. Takmiči se šest klubova:

OKI "Krajišnik" - Banja Luka
IOK "Borac" - Banja Luka
OKI "Derventa" - Derventa
OKI "Prijedor" - Prijedor
OKI "Maglić" - Foča
OKI "Feniks" - Kikinda

Domaćin tunira ima malu simpatičnu salu, posebno prilagođenu ovom sportu.

Rezultati

OKI "Derventa" : OKI "Krajišnik"  3:0
OKI "Derventa" : OKI "Feniks"     3:1
OKI "Krajišnik" : OKI "Feniks"    0:3

Prvi nastup u Prvenstvu R. Srpske je prošao sa određenim razočaranjem. Pobeda protiv OKI "Krajišnik" je bila samo utešna naspram neočekivanog poraza od domaćina prvog kola, OKI "Derventa".

Pišem ovih nekoliko redova još uvek pod snažnim utiskom sudijske nepravde koja nam je naneta, a smatram da mogu da je procenim dovoljno objektivno(*). Nije bitno da li su sudijske greške nastale namerom ili neznanjem, ali je činjenica da su nas dobro "isekle". Istina je i da u tim trenucima nismo sačuvali hladnu glavu, nego smo dopustili da nas ponesu emocije, pa su se i naše greške samo nadovezale na ovu priču i poraz je ispao neizbežan, 3:1 (22, -17, 20, 16). Uostalom, pogledajte.

Igrali su:

Marić, Đuričin, Brandić, Golijanin, Milošev, Anđelov, Herceg i Zavišin.
Trener: Branislav Dragin

Naredno kolo igramo prvog vikenda u novembru protiv IOK "Borac" iz Banja Luke pred domaćom publikom. Igraće se u "Vuk Karadžić" školi, a ostali detalji će biti blagovremeno objavljeni u lokalnim medijima.

________
(*) - imajte na umu da je pisac ovog (i svih ostalih tekstova ovog sajta) iz familije sa značajnim sportskim renomeom, tip sa 22 godine igračkog iskustva u redovnoj i 4 godine u sedećoj odbojci, sa 12 godina sudijskog staža i, na kraju, sa titulom Nacionalnog (tada Saveznog) sudije.

 

Slike sa turnira