OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Prijateljska utakmica:
Reprezentacija Mađarske (m.) vs OKI Feniks
Budimpešta, Nacionalni institut za medicinsku rehabilitaciju (OORI)
20. april 2013.

Tim Feniksa je imao čast da se suprotstavi ponovo osnovanoj reprezentaciji Mađarske u predivnom prostoru na obodu Budimpešte. Odigrane su dve odlične utakmice, a očekivanja i utisci su bili više nego zadovoljavajući...

 

Na stranicama naših vesti ste između redova pročitali da (ni) u Mađarskom savezu sedeće odbojke mnogo stvari nije rešeno niti definisano. To je bio jedan od razloga za raspad reprezentacije Mađarske nakon učešća na Svetskom prvenstvu u Oklahomi 2010. godine. Na sreću, sport ima tu značajnu pozitivnu osobinu da spaja i zbližava ljude, bez obzira ko je pobednik na terenu. Naravno, potrebno je i "nešto" entuzijazma i ljubavi prema sportu. Naš prijatelj Andraš, sada već poznat prijateljima Feniksa, i ovde je odigrao ključnu ulogu. Nakon tri godine rasula, uspeo je da okupi igrače, trenera i da obnovi reprezentaciju.


Da bi stvar bila svečanija i zvaničnija bio je potreban suparnički tim, a najbolje bi bilo kada bi to bio tim van granica Mađarske. Kada već imate u domaćem prvenstvu tim iz susedne države, to se nameće kao logičan izbor, naročito ako taj tim zadovoljava kriterijum nivoa igre. Naravno, ovo je bila šansa koja se ne propušta.

Tako je tim Feniksa imao čast da se suprotstavi ponovo osnovanoj reprezentaciji Mađarske. Bili smo skromni u svom zahtevu koji je ispoštovan - refundirali su naše putne troškove, i to je dovoljno. Zadovoljstvo igre je bilo obostrano.

Utakmice su odigrane u novoj zgradi Nacionalnog instituta za medicinsku rehabilitaciju, na severozapadnoj margini Budimpešte. Moderan, namenski objekat, na uzvišici, okružen šumom i tišinom, sportska sala je sa visokim stropom, gomilom sprava za vežbe, ambijent kakav se samo poželeti može.




 
 
Ovaj nostalgični oldtimer verovatno ima svoju priču i neki razlog zašto je tu postavljen.

 
 
U prvoj utakmici su svi prisutni reprezentativci dobili šansu da igraju. Ovu utakmicu je Feniks dobio sa 3:1.




 
 
U drugoj je nastupio izabrani tim Mađarske i pobedio nas sa 3:0, ali sa minimalnim razlikama u poenima po svakom setu.

Odigrane su dve odlične utakmice, a očekivanja i utisci su bili više nego zadovoljavajući za obe strane.




 
 
Gledalaca: dovoljno. Standardni sudijski kolegijum: Ili (Gabi &) Joži.

 
 
Želimo puno uspeha u budućem radu nacionalnom timu Mađarske, našim domaćinima, i "neka im naše ime donese snagu i volju za ponovno rođenje iz pepela".

Ako znate nešto mađarskog jezika, vest možete pročitati i ovde. Mi baš nismo vični mađarskom jeziku, ali zato imamo uz sebe pouzdane osobe koje nam pomažu u komunikaciji tj. prevodu. Irma je ovog puta bila i naš fotograf i vozač.

Ponovno osnivanje muške reprezentacije Mađarske zahteva i informisanje javnosti. To je uslovilo i selidbu sajta o sedećoj odbojci. On je priključen sajtu redovne odbojke ("röplabda"), a tamo je postavljena posebna stranica o novostima u sedećoj odbojci Mađarske.

 

Ponovo osnovani Nacionalni tim Mađarske

 

Nacionalni tim Mađarske & OKI Feniks