OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

5. međunarodni turnir "Dani općine Bugojno"
Bugojno, 25. maj 2013.

Konkurencija u našoj grupi je zahtevala borbe protiv objektivno najjačeg i najslabijeg mogućeg protivnika na turniru. Bili smo u grupi sa domaćinom KSO Iskra i OKI Panda iz V.Kladuše, a u drugu grupu su smešteni Breza, Laktaši i Šibenik. Kako smo stigli na teren bez nekoliko igrača iz postave i trenera - rezultat nije razočarao.

 

Dočekala nas je gužva u saobraćaju koja je nastala zbog maturanata i njihovog svečanog defilea sada rekonstruisanim i ulepšanim ulicama Bugojna. Naravno, domaćini su se odmah potrudili da nas izvuku na neko još lepše i skrovitije mesto. Pun dah prirode nekako u smeru koji vodi ka Titovoj vili, na samo nekoliko kilometara od grada, zelenilo i prijatan ambijent vikendice sa žuborom čiste, hladne vode sa izvora koji izvire na samo dužinu našeg terena od kućice. Povremena kiša nije uspela da pokvari raspoloženje timovi koji su se tu okupili, razgovori su krenuli, obnovljena su stara prijateljstva. Lepo je vratiti se među prijatelje, u mesto na kom ste se lepo osećali. Kad vas uz to još ponude ćevapima u somunu, sudžukicama, domaćim sirom i svim što uz to ide, onda vam ne ostaje ništa drugo nego da uživate. Meru u tome nađite sami, jer narednog jutra je takmičenje.

 

 

Ceremonija svečanog otvaranja 5. turnira "Dani općine Bugojno" je počela himnom BiH, nastavila se pozdravnim rečima visokih zvanica i kulturno-umetničkim programom, a učesnicima turnira su dodeljeni prigodni pokloni. Kapiten Feniksa je uzvratio poklonima sa motivima gradskog trga i sove utine, obezbeđenim od Opštine Kikinda i Galerije Terra.

 



 

1A. OKI "Feniks" - OKI "Panda" 2:1 (25:19, 23:25, 15:8)

Prva utakmica nakon otvaranja je odmah bila naša, protiv OKI "Panda" iz V.Kladuše. Ekipa sa kojom se do sada nismo nadmetali. Ne bih rekao da je tokom utakmice bilo uspona i padova, ali je bilo neopreznosti i grešaka uzrokovanih nedovoljnim poznavanjem igrača pored sebe, jer u takvoj postavi nismo igrali do sada. Uglavnom smo mi bili ta ekipa koja diktira igru i nakon početnog ispitivanja snaga smo bili sigurni u pobedu. Prvi set smo dobili dosta nadmoćno, ali se jedan niz tih grešaka desio na kraju drugog seta. Umesto da tada, nakon vođstva 23:21 bezbedno završimo utakmicu, bili smo prinuđeni da se za pobedu borimo u odlučujućem, trećem setu.

 






 

1B. KSO "Šibenik" - OKI "Breza" 0:2 (11:25, 21:25)

2A. KSO "Iskra" - OKI "Panda" 2:0 (25:15, 25:13)

2B. OKI "Laktaši" - KSO "Šibenik" 2:1 (25:19, 10:25, 15:12)

 




 

3A. OKI "Feniks" - KSO "Iskra" 2:0 (5:25, 19:25)

KSO Iskra, kao novi član Premijer lige BiH, ovih dana završava prvenstvo na poslednjem mestu. Objašnjavaju to odlivom igrača i padom morala nakon nekoliko poraza i još nekim lošim razvojem događaja. Bez obzira na to, oni su u treningu, uigrani, tokom sezone su igrali isključivo jake utakmice, jer u toj ligi slabih protivnika jednostavno nema! A mi, u ovom sastavu, koliko god da smo se borili protiv takvog protivnika, pobedu smo mogli ostvariti samo kroz pero braće Grimm... Dok smo se okrenuli, prvi set je ružno prohujao pored nas. Domaćin nas nije žalio (niti to treba očekivati). U drugom smo pokazali igru i dobar otpor! Da su nekim slučajem oba seta bila kao drugi, bili bismo zadovoljni postignutim. Ovako, nije se moglo mnogo, ali se moglo znatno više.

Možda ćete vi ustanoviti baš suprotno kad uporedite ovaj sa rezultatom finalne utakmice. Poštovaćemo to, niko vam ne brani da mislite ono što vam je volja.

 


 

3B. OKI "Breza" - OKI "Laktaši" 2:0 (25:11, 25:17)

Grupa A:

1. KSO "Iskra"        6
2. OKI "Feniks"       2
3. OKI "Panda"        1

Grupa B:

1. OKI "Breza"        6
2. OKI "Laktaši"      3
3. KSO "Šibenik"      0

Za 3. mesto A2-B2:

OKI "Feniks" - OKI "Laktaši" 0:2 (21:25, 19:25)

U ovoj utakmici smo uspeli da izvučemo maksimum svog trenutnog sastava. Budurinu i Setoriću su ovo bile prve prilike da odigraju sve utakmice turnira. Pohvalio bih njihovu borbenost i snalažljivost, međutim sa kretanjem i tehnikom ima određenih problema. Generalno gledano obojica su se vrlo dobro snašli u ovom sastavu, ali Laktaši su solidan tim i nisu dozvolili iznenađenje.

Za 1. mesto A1-B1:

KSO "Iskra" - OKI "Breza" 3:1 (25:7, 27:25, 20:25, 25:18)

Sigurna igra i zaslužena pobeda domaćina. Trener KSO Iskra ima dosta "dužu klupu" od protivnika sa kojom može da kalkuliše, ali i kvalitetnije pojedince. Dosta toga još možemo da učimo od ovih ekipa.

 


 

Bare je komentarisao celu utakmicu za prisutne u sali, te je ovaj meč dobio sasvim drugačiji ton. Bilo kako bilo, "vanzemaljci Iskre iz Bugojna su pobijedili Brezu sa 3:1, ... a utakmicu je sudio glavni sudija Orhan, Oki", ali je sudio i "glavni sudija, ovaaaj (...kako se ono zove?) čuveni Jasmin, Jasko." "Ćestitaaamo Iskra!".

Krajnji poredak:

1. KSO "Iskra"
2. OKI "Breza"
3. OKI "Laktaši"
4. OKI "Feniks"
5. OKI "Šibenik"
6. OKI "Panda"

 


 

Za OKI Feniks su igrali:

Setorić, Budurin, Brandić, Golijanin, Milošev, Dragan i Zavišin

Ovu vest možete pogledati i na:

Čestitamo domaćinima na prvom mestu i odličnoj organizaciji. Još jednom hvala na svemu.