OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Međunarodni turnir
"Brčansko ljeto - Savski cvijet 2013"
Brčko dištrikt, 11. avgust 2013.

Niz sportskih i kulturnih priredbi u sklopu manifestacije "Brčansko ljeto - Savski cvijet 2013" nastavljen je međunarodnim turnirom u s(j)edećoj odbojci.

 

Nezvanični početak turnira je obeležen dan ranije revijalnom utakmicom između domaćina OKI Brčko i kombinovanog tima OKI Feniks i OKI Serva. Mada su najave turnira pominjale 4 ekipe (ovde, ovde i ovde), bilo je planirano da učešće uzme 6 ekipa. Surova realnost sa ekipom OKI Bužim ih je sprečila da dođu i pa je učešće uzelo 5 ekipa iz BiH, Hrvatske i Srbije. Možda pomalo paradoksalno, ali je ovaj neparan i smanjen broj doneo svakoj od prisutnih ekipa po utakmicu više, što u uslovima neutreniranosti tokom letnje pauze baš i nije bilo mnogo poželjno.

 


 

Na žalost, nismo uspeli da prikupimo rezultate svih utakmica, pa ćemo samo ukratko opisati događaj, iz našeg ugla.

Učestvovali su:

Pomenuli smo da su sve ekipe van treninga, neke mesec dana, neko već i dva, a sama sredina leta je napravila sparinu u sali i strašno crpela energiju. Na terenu se tek vidi ko-je-ko, ali spisak ekipa kazuje da su to ipak ekipe "protiv kojih može da se igra". Protivničke ekipe jesu kvalitetne, ali da se sve ovo dešava, recimo, u maju ili junu, ubeđen sam da bi i krajnji rezultati bili drugačiji.

Ovako smo samo uspeli da sa svakim protivnikom odigramo bar jedan izjednačen i tesan set, sa krajnjim rezultatom od 23:25 ili 24:26 ili čak 13:15 u odlučujućem trećem setu protiv Novske. Više od toga nismo mogli, znali ili šta već. Dobri domaćin Avdija nas je hrabrio da se "protiv nas niko nije naigrao", što i jeste tačno, ali je slaba uteha kada se vraćate kući sa peharom za fer-plej. Evidentni su bili i problemi sa našim igračkim kadrom, mada ni u tom aspektu tu nismo bili jedini. Eto, pokazali smo zube protiv svakog od protivnika i igrali dosta solidno u datim uslovima, ali bez kontinuiteta. Nije bilo daha da se istraje i da se stigne do pobeda. Klasika, čak i šablon. Pad u igri posle tesnog poraza u prvom setu, malo konfuzije i nesigurnosti i nema više vremena da se stigne prednost protivnika.

Sudije Orhan i Armin nisu sudili bez grešaka, ali ne poznajem ni jednog sudiju koji nije napravio grešku. Valja imati na umu da su njih dvojica odsudili svih 10 utakmica i da su stajali pored mreže tokom svih 7 sati turnira.

 






 

Na svečanom zatvaranju su dodeljeni pehari i medalje ekipi domaćina OKI Brčko za osvojeno prvo mesto, OKI Drina za drugo mesto, UOKI Ilidža za treće mesto, OKI Feniks je dobio pehar za fer plej, a Buca je dobio pehar za najboljeg igrača turnira. Posebne zahvalnice su dodeljene sudijama i vrednim sportskim radnicima koji su pomogli u organizaciji.

Brčaci su nam posebno dragi drugari, vezali su nas neki događaji tokom razvoja našeg kluba, pa nas je poziv na ovaj turnir vrlo obradovao. Uživali smo i u prijatnoj atmosferi grada, boravku kraj Save i u iskrenom gostoprimstvu. Hvala!