OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Turnir "Nyíregyháza 2013.",
31. avgust - 1. septembar 2013.

Turnirom u Niređhazi se nastavilo naše jubilarno leto 2013. Ovog puta, put u daleki grad je relaksiran noćenjem, a druženje na terenu i van njega je svima bilo po volji.

 

Poziv za ovaj turnir je usledio tokom turnira u Kikindi, a sticajem okolnosti, mi smo obavili konačnu koordinaciju ekipa učesnika. Šta reći? Ponovo se to svelo na naše reference stečene kod mnogih entiteta. Nije tajna ni da se bolje snalazimo u svim smerovima komunikacije: engleskim jezikom vladamo bolje od Mađara i mnogih drugih, a mađarskim jezikom se, logično, bolje snalazimo i od reprezentativaca i od Bosanaca. Da plasiram i jednu digresiju: šarena, multinacionalna sredina nas je naučila da, pre svega, govorimo iskrenim jezikom tolerancije, prijateljstva i dobrosusedskih odnosa. Mislim da je to dragoceno, možda i presudno.

 

 

Turnir je bio vrlo lepo organizovan, kao novi modul programa gradskog Vidor festivala. Na pitanje o nazivu turnira, domaćini su nam dali odgovor da se prvi put organizuje i da: "Eto, uh... hmm... pa, neka bude 'Nyíregyháza 2013'".

Svesni da je put do njihovog grada svima dosta dug i naporan, domaćini iz kluba Piremon SE (Nyíregyháza) su obezbedili dva noćenja za prisutne ekipe. Tako su i utakmice organizovali u dva dana, što je već odlika mnogo većih turnira, ali je taj aspekt ovde bio praktično iznuđen. Ovog puta smo (na sopstveni rizik) ispitali i put do "grada breza" preko Rumunije, ali se nije isplatilo. I dalje je daleko!

Sada je već jasno ko su bili gosti: Reprezentacija Srbije, OKI Brčko i OKI Feniks, a domaćin reprezentacija Mađarske, odnosno Piremon sa nekoliko dodatnih igrača. Nije potrebno naširoko predstavljati ove ekipe, jer je o svakoj već bilo dosta rečeno u prethodnim štivima. U slučaju da ih niste do sada čitali, možete iskoristi blagodeti pretrage na našem sajtu.

Utakmice su igrane u omanjoj školskoj sali, otvorenoj za publiku, ali bez njenog prisustva (... ili su ona dvojica bili publika)? Šalu na stranu, jer suština turnira nije bila publicitet, nego pripreme dve reprezentacije uz solidne ekipe na suprotnoj strani mreže. Postignuti rezultati kazuju dosta toga.

Subota 31. avgust, pre podne

Srbija : Brčko                  3:0 (14, 19, 18)

 






 

Mađarska : Feniks               3:0 (11, 17, 11)

 

 

Mož' i tako da se priča: ovde prikazujemo "živu raspravu" dva reprezentativca Srbije i Hrvatske. Budući susret u Poljskoj u ovom momentu obojici "visi" nad glavom.

Subota 31. avgust, posle podne

Srbija : Feniks                 3:0 (15, 19, 13)

 





 

Mađarska : Brčko                3:0 (22, 18, 12)

Nedelja 1. septembar, pre podne

Brčko : Feniks                  3:0 (14, 31, 19)
Srbija : Mađarska               3:0 (15, 12, 21)

Reprezentacija Srbije je zasluženo zauzela prvo mesto, sigurno, ali ne može se reći lako. Što se naše ekipe tiče, nema tu niti za čim da se žali, niti treba da se vrše neke duboke analize. Feniks jednostavno nije bio na nivou ostalih ekipa, a posebno nakon pauze i sa kapitenom u jednom od "protivničkih" timova. Pružali smo snažan otpor u određenim momentima inspiracije i usklađenosti tima sa par pripojenih igrača sa reprezentativne klupe. Možemo biti dosta zadovoljni prikazanom igrom, a za pomoć u tome se zahvaljujemo Mirku i Duletu. Možemo i da konstatujemo da bi nam njih dvojica dobro došli i u drugim situacijama, samo što imaju jednu neoprostivu manu - nisu Kikinđani :(

Znate već da tu i tamo spomenem i sudije. Ta devojka je pošteno i nepristrasno, ali na žalost ne suviše iskusno obavila taj zadatak.

 

 

Jasno je da su organizatori pozvali dostupnog sudiju iz svog grada čime se umanjuju troškovi, ali i naša iskustva govore da to retko bude najbolje rešenje. Naime, ovog puta se ispoljio temperament Brčaka prema njoj u nekim spornim momentima i pretio je da ugrozi vrlo prijateljsku atmosferu turnira. Kažem temperament, jer to su mahom mlađi momci, navikli su na pobede u svojoj ligi, tamo su upravo izborili plasman u viši rang i puni su želje za novim dokazivanjem protiv jakih protivnika. Pa, sve je dobro, što se dobro svrši.

Na kraju je poredak bio sledeći:

1. Reprezentacija Srbije

 


 

2. Reprezentacija Mađarske

 

 

3. OKI Brčko

 

 

4. OKI Feniks

 

 

Čestitamo domaćinima na vrlo dobroj organizaciji i prijatnoj atmosferi tokom svog vremena provedenog u njihovom gradu.