OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Prvenstvo Vojvodine u sedećoj odbojci
za osobe sa invaliditetom
Bačka Palanka, 14. septembar 2013.

U subotu, 14. septembra 2013. u Bačkoj Palanci je održano "Prvenstvo Vojvodine u sedećoj odbojci za osobe sa invaliditetom". Za Sportsko Društvo Invalida iz Kikinde su nastupili igrači iz OKI Feniks.

 

Namerno kažem "igrači iz OKI Feniks", a ne "ekipa OKI Feniks" zato što su učestvovali samo oni koji zadovoljavaju kriterijum invaliditeta za to takmičenje i zato što su nastupili u ime Sportskog Društva Invalida Kikinde, a ne kao klub. Tako je i bio poslat tekst u medije, ali se pojavio ovaj tekst:

 

 

Greška nije velika, ali je principijelna! To je jedini razlog osvrtanja na ovaj detalj. Ne kitimo se tuđim perjem, nego prenosimo informacije onakvim kakve stvarno jesu. To što u timu osim Feniksovaca nije bilo i drugih članova "SDI Kikinda" je neko sasvim drugo pitanje i sigurno ga ne treba ga uputiti na našu adresu. Dodatna napomena je da su SAMO na prvom Prvenstvu Vojvodine 2010. godine mogli da učestvuju i igrači bez invaliditeta.

Što se tiče plasmana, tu nikakve greške ni dileme nije bilo: Kikinda je po četvrti put za redom osvojila Prvenstvo Vojvodine, sigurno, nadmoćno, neprikosnoveno.

Sve četiri utakmice su završili u svoju korist, pobedama bez izgubljenog seta, ponovo su na prvom mestu i ponovo su odbranili titulu.

Konačan poredak na Prvenstvu Vojvodine za invalide:

1. Kikinda
2. Bačka Palanka
3. Novi Sad
4. Zrenjanin
5. Subotica

Drago nam je da već dugo držimo ovaj kontinuitet igre. Ovaj uspeh još veći kada znamo da su i kapiten i trener ekipe bili odsutni zbog obaveza u reprezentaciji (na Evropskom prvenstvu u Elblagu, u Poljsoj). Blago razočaranje je vrlo bled nastup Subotičana, a sa druge strane je Novi Sad sve prijatno iznenadio probojem na treće mesto.

Kikinđani, po 4. put uzastopno Prvaci Vojvodine: Đuričin, Golijanin, Setorić, Marić, Milošev i Dragan.