OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Prvenstvo Mađarske u sedećoj odbojci za 2013/14. godinu
Drugo kolo play offa: subota, 12. april 2014.
Szent-Györgyi Albert Középiskola, Szombathely, Mađarska

Drugi turnir play offa mađarskog prvenstva u sedećoj odbojci je odigran na nama najudaljenijoj destinaciji ove godine u Bajnoksagu, u Sombahelju.

 

Udaljenost i značaj utakmica su bili sasvim dovoljni razlozi da krenemo dan ranije i prenoćimo u skromnom konačištu školskog internata. Na put smo krenuli uz neizvesnost u ishod utakmice protiv Sprinta. Ponovno odsustvo našeg kapitena, kao jednog od ključnih igrača, je bilo za sve drugo samo ne za spokojan put. Sa druge strane, od početka ove polusezone nam je došao jedan novi, kvalitetan igrač, a Murinjo je nešto drugačije postavio sistem igre. Čini se da su te stvari uz disciplinovano poštovanje ove zamisli i ogromnu želju za pobedom bile presudne za uspeh. Za nas je posebno važna bila pobeda od 3:0 protiv ekipe domaćina, Sprint SE, kao direktnog konkurenta za drugo mesto na kraju prvenstva. Time smo im vratili "dug" od prethodnog poraza istim rezultatom, ali ovog puta na njihovom domaćem terenu.

 



 

Protiv Vaca to nismo uspeli, tako da su ostali neporaženi. Svaki set je bio dosta tesan, a vođstva su se šetala sa jedne na drugu stranu. Bodovi iz ove utakmice bi nam dobro došli, mada uglavnom kao moralni podstrek za buduće utakmice nego zbog samih bodova. Naime, Mozdulj je posle ovog kola i teoretski nedostižan na prvom mestu.

Sa Segedinom smo, već po pravilu, odigrali opušteniju utakmicu, čime smo dopustili realno dosta slabijem timu da nam uzme set. Na kraju, ni Sprint nije bolje prošao protiv iste ekipe.

 




 

Utakmice smo ispratili sa po nekoliko fotografija, a pomenutu najbitniju video snimkom koji ćete naći na našoj Video galeriji.

Rezultati "gornji dom", 12. april, Szombathely:

Mozdulj SE (Vác) - Sprint SC (Szombathely)      3:1 (25:16, 26:24, 20:25, 25:15)
OKI Feniks (Kikinda) - Csakazért SE (Szeged)    3:1 (25:15, 25:13, 19:25, 25:22)
OKI Feniks (Kikinda) - Sprint SC (Szombathely)  3:0 (25:23, 27:25, 25:11)
Mozdulj SE (Vác) - Csakazért SE (Szeged)        3:0 (25:21, 25:18, 25:19)
Mozdulj SE (Vác) - OKI Feniks (Kikinda)         3:0 (25:20, 25:22, 25:21)
Sprint SC (Szombathely) - Csakazért SE (Szeged) 3:1 (25:13, 25:15, 23:25, 25:13)

 




 

Tesco Ülőröplabda Magyar Bajnokság 2013/14. - tabela nakon 2. kola play offa

1. Mozdulj SE (Vác)
2. Sprint SC (Szombathely)
3. OKI Feniks (Kikinda)
4. Csakazért SE (Szeged)

Utakmice Donjeg doma su igrane dve nedelje kasnije, u gradu Nagykanizsa.

 



 

Na kraju, odigrali smo tri odlične utakmice, a zabeležili dve nove pobede. Rezultat je da smo prednost Sprinta na tabeli smanjili sa 5 na samo 2 boda. To znači da nam ostaje da na poslednjem, trećem turniru 18. maja u Budimpešti u međusobnom susretu rešimo pitanje konačnog poretka na tabeli. Krenuli smo kući zadovoljni i sa nadom da ćemo tada biti kompletni, da ćemo još jednom smoći snage da budemo bolji. Ono što je sigurno je da to neće biti lako.

 

 

Za OKI "Feniks" u Sombahelju nastupili:

Đuričin, Golijanin, Vlajkov, Mihaljčić, Budurin, Setorić, Milošev i Zavišin.
Trener: Dragin Branislav.

Iz medija:

  

 

Vest na portalu Civilon