OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Prva liga Republike Srpske u sedećoj odbojci (SSOIRS)
4. kolo, sezona 2013/14.
Banja Luka, o.š. "Jovan Cvijić", 27. april 2014.

Posetioci ovog sajta znaju da na početku svake polusezone sačinimo i objavimo plan takmičenja, ali se po pravilu plan i realizacija razlikuju. Na žalost, ovog puta je tome uzrok odustajanje ekipe Prijedora od daljeg takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske.

 

Tog vikenda su održani fruškogorski pešački i beogradski trkački maraton. Sreli smo maratonce na Iriškom vencu gde već tradicionalno zastanemo na putevima ka R.Srpskoj. Poznato okruženje je vrvelo od šetača, i bilo mi je zadovoljstvo da uz kaficu zabeležim ovaj masovni sportski prizor.

 


 

Mi smo ubrzo nastavili svoj "sedeći pohod". Tmurno i kišovito vreme nije sprečilo Banjalučane da pokažu tradicionalnu srdačnost, a ovog puta je domaćin bio "čovek-za-sve" u timu domaćina, reprezentativac Popović. Nakon ugodnog konaka smo došli u ovu školu. Kako smo prvi put u njoj, zabeležili smo nekoliko detalja sa ulaza.

 


 

Slično kao što to i mi radimo i sudije vrše pripremu za svaku utakmicu. Ustaljenim redom vrše kontrolu registracija, lekarskih pregleda igrača, brojeva na dresovima.

 


 

Obavezna kontrola terena, mreže i antena.

 

 

Kontrola neophodnih rekvizita: zapisnik, semafor, lopte, zastava, ...

 

 

...a igrači odlažu rekvizite koji im nisu potrebni tokom utakmice.

 

 

Utvrđivanje kompletnosti timova, izbor strana i prvog servisa, uporedno zagrevanje na mreži, pozdrav i utakmica može da počne.

Prvo su se suočili timovi naših protivnika KSO "Krajišnik" (Banja Luka) i OKI "Maglić (Foča). Bila je to borba puna grešaka na obe strane i pobeda domaćina od 3:0. U stvari, tako se to čini kad gledate sa strane.

 



 

Usledila je naša utakmica sa Maglićem koju zbog smešnog nesporazuma nismo snimili, ali zato ih ima pregršt sa utakmice protiv Krajišnika.

 





 

Među prisutnim gledaocima su bili i naši drugari iz Borca i Laktaša, naših direktnih konkurenata za vrh tabele. Došli su da nas pozdrave, mada nije loše i snimiti protivnike ;) Rekao bih da su se nadali malo boljem otporu svojih komšija, ali se Feniks pokazao u dosta sigurnom izdanju. Upravo zato mi se čini da isečci iz zapisnika sa ovih utakmica govore više od reči.

OKI Feniks : OKI Maglić     3:0 (14, 17, 7)

 

 

OKI Feniks : KSO "Krajišnik"  3:0 (12, 16, 18)

 

 

Trener Dragin je na raspolaganju imao ekipu u sastavu: Milošev, Đuričin, Vlajkov, Golijanin, Brandić, Mihaljčić i Zavišin.

Nakon utakmice smo se okrepili u društvu prijatelja, napunili gepek mokrim dresovima, zarađenim bodovima, srdačnim osmehom, banjalučkim ćevapima i nekim lepim uspomenama.

 



 

Praznik rada narednog četvrtka je uslovio ubrzano prelamanje i izdavanje lokalnih novina čak dva dana ranije, pa je naš izveštaj iz Banja Luke zakasnio za ova izdanja. Pa, ništa, elektronski mediji nemaju taj problem:

kikinda.civilon.com