OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

6. međunarodni turnir u sjedećoj odbojci
"Bugojno Open 2014."
Hala Bugojno, 8. jun 2014.

Poplavni maj 2014. godine je doneo strašne nevolje žiteljima gradova uz reku Savu, Bosnu, Vrbas, Drinu, Kolubaru, Ibar i druge reke, čak i mnoge druge reke za koje, iskreno, nisam ni znao da postoje do ovog proleća. Daleko od toga da su to bile i jedine nevolje organizatora, ali snažna volja i nepresušni entuzijazam domaćina je prevagnuo da se turnir ipak održi, pa makar i par nedelja kasnije.

 


 

Naš put do Bugojna je obilovao još uvek vrlo svežim, sumornim svedočanstvima žestoke borbe protiv stihije. Posmatrali smo putem kako se život polako vraća i kako traje borba za opstanak u jednom od svojih najsurovijih izdanja. Putem smo prošli kroz Doboj koji je poplavljen za tren pre samo tri nedelje, a momci su ipak smogli snage da dođu na turnir. Sisak je, takođe, nastradao, a i oni su došli. Laktaši i Banja Luka, takođe, potopljeni i prisutni, Čelić, isto.

Srećom po Bugojno, njegova ozbiljna nadmorska visina, gornji tok reke i ostali geografski atributi su sačuvali grad od ovih stradanja. I pored toga što su Kikinda i Bugojno jedini ostali "suvi", na planirani dan turnira 24. maja je bilo gotovo nemoguće proći nekom razumnom rutom od Kikinde do Bugojna. Šta mi znači to "razumna ruta" ne znam ni sam, kad već znam da je to vremenski najudaljenija destinacija koju smo ikada putem prošli?

Od pozvanih ekipa iz Mađarske, ni jedna nije bila u mogućnosti da prihvati poziv, ali zato je bio prisutan poznati sudijski par. Tokom tih kontakata smo saznali i da se tim Piremon iz Nyíregyháza definitivno raspao nakon razmirica sa mađarskim savezom. Da ne ulazimo u detalje i ko je tu u pravu, ali nam je svakako žao da je takav tim jednostavno - nestao.

 






 

Rezultati grupne faze:

A1) OKI "FENIKS" - OKI "ČELIĆ"  1:2  (23:25, 25:16, 05:15)

 





Ovaj meč možete pogledati u video-galeriji

 

B1) KSO "SISAK" - KSO "ISKRA"   0:2  (19:25, 12:25)
A2) OKI "DOBOJ" - OKI "ČELIĆ"   2:0  (25:20, 25:22)
B2) OKI "LAKTAŠI" - OKI "SISAK" 2:0  (25:22, 28:26)
A3) OKI "DOBOJ" - OKI "FENIKS"  2:0  (25:18, 25:19)

 




Ovaj meč možete pogledati u video-galeriji

 

B3) KSO "ISKRA" - OKI "LAKTAŠI"  2:0  (25:10, 25:15)

Utakmica za 5. mesto

OKI "FENIKS" - KSO "SISAK"  0:2  (18:25, 22:25)

Utakmica za 3. mesto

OKI "LAKTAŠI" - OKI "ČELIĆ" 1:2  (25:11, 19:25, 12:15)

Utakmica za 1. mesto

KSO "ISKRA" - OKI "DOBOJ"   3:0  (25:19, 25:19, 25:09)

 






 

Sudili su Benkö Joszéf (HU) i Armin Mujkić (BiH). Obojica su iskusne i dobre sudije, ali su određene probleme stvorili različiti kriterijumi dve "škole sedeće odbojke".

 


 

Rezime: loš rezultat, uslovljen našim slabim kretanjem u terenu i labilnom koncentracijom na mreži. Međutim, ni jedna od tri utakmice nije bila poigravanje mačke sa mišem, tako da i pored poslednjeg mesta opšti utisak nije toliko loš.

Tim OKI Feniks na turniru u Bugojnu:

 



Stoje: Budurin, Milošev, Đuričin, Setorić, trener Dragin, Mihaljčić
Čuče: Zavišin, Vlajkov, Dragan, Golijanin, kapiten Brandić

 

Izveštaji lokalnih, Bugojanskih medija u pisanom, foto i video izdanju:

www.bug.ba

www.bugojnosport.com

A usput još nekoliko fotki, da se prisetimo mesta u kome znamo da imamo iskrene prijatelje.