OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Prvenstvo Vojvodine u sedećoj odbojci
za osobe sa invaliditetom
Kikinda, hala "Jezero", nedelja, 28. septembar 2014.

Peta titula Prvaka Vojvodine u isto toliko Prvenstava!

 

Sasvim dovoljno da konstatujemo da je rezultat perfektan, ali da biste imali kompletnu sliku osvrnuću se i na prethodni dan, subotu. Bio je to naporan, ali rezultatski perfektan vikend: šest pobeda iz šest utakmica. Naime, ostvarili smo tri pobede u Budimpešti i zaposeli čelnu poziciju na početku Bajnokšaga prethodnog dana, a sa današnje tri pobede osvojili Prvenstvo Vojvodine!

 

 

Doduše, u nedelju su isključivo igrači Feniksa sa invaliditetom igrali za Sportsko Društvo Invalida "Kikinda". Ostali Feniksovci su pritekli u pomoć domaćinu takmičenja SDI Kikinda, na čelu sa Ivanom Šibulom ili su se preselili u publiku. U publici uvek prisutan, Dragin stariji, čovek koji ne propušta naše utakmice kod kuće.

 

 

Ove godine se takmičilo šest ekipa, a novajlije su ovog puta iz Kule.

 

 

Tako je ispalo da se u svakoj od poslednje tri godine priključuje po jedna ekipa. To je lepo ohrabrenje za ovaj sport, za sve igrače i organizatore. Dokle god se ovo takmičenje održava i omasovljuje, postoji nada da će sedeća odbojka napredovati i razvijati se u našoj okolini.

Međutim, igra i rezultati nesumnjivo pokazuju da se u Kikindi najbolje radi. Sa pet uzastopnih titula Prvaka Vojvodine bez izgubljenog seta se slobodno može reći da su Kikinđani "pretplaćeni" na pehar i na vrh šampionskog postolja.

 


 

U utakmici za 5. mesto, Novi Sad je pobedio Suboticu, a u okršaju za 3. mesto Zrenjanin je pobedio ekipu Kule.

 


 

Kikinđani su sa lakoćom ostvarili dve pobede u grupi. Ni u finalu protiv Bačke Palanke nije bilo drugačije, što i rezultat govori: 2:0 (25:10; 25:4).

 



 

Organizator i sponzor takmičenja je SSI Vojvodine, pa je predsednik Saveza g-din Kilibarda dodelio diplome i pehare.

 


 

1. SDI Kikinda

 



Šampioni Vojvodine 2014. godine: SDI Kikinda
Stoje: Golijanin, I.Šibul, Milošev, Marić, trener B.Dragin
Sede: Đuričin, Dragan, Brandić, Setorić

 


 

2. DSRI Bačka Palanka

 


 

3. SSRI Zrenjanin

 


 

4. USZS Kula

 


 

5. Novi Sad

 


 

6. Subotica

 


 

Iz medija: