OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Prvenstvo Mađarske 2014/15, 2. kolo
(Tesco Ülőröplabda Magyar Bajnokság 2014/15)
Tatabánya, Sárberki Általános Iskola
subota, 11. oktobar 2014.

Do Tatabánye smo putovali upakovani u dva auta po petorica. Ispostavilo se da su razgovori u oba (nezavisno) otkrili umereni optimizam ekipe pred ovo kolo, mada je jedan od protivnika ekipa koju nismo nikada pobedili.

 

Odigrali smo dve utakmice 2. kola Bajnoksága i zabeležili dve nove pobede protiv timova Piremon (Nyiregyháza) i Humanitas (Nagykanyizsa). Humanitas je ekipa skromnijeg nivoa, tačnije nivoa koji smo prerasli pre više godina, ali je pobeda nad timom Piremon izuzetno važna i velika. Naime, to je prvi put da je Feniks izašao iz duela kao pobednik protiv ove ekipe koja ima daleko najveći broj prvih mesta u Prvenstvu i Kupu Mađarske.

OKI Feniks - Piremon SE     3:0 (25:23, 25:23, 25:23)
OKI Feniks - Hamburger SE   3:0 (25:19, 25:12, 25:13)

Fotografije baš nisu za pohvalu. Postavili smo ih nekoliko, tek toliko da vas podseti na ambijent.

 


 

Još uvek smo puni emocija nakon ove, zaista, velike utakmice. Na našem prvom učešću u Bajnokšagu Piremon nam je očitao lekciju, (a Mozdulj nas je tada "samo" razbio). Čak i da ta "učionica" nije bila na njihovom domaćem terenu, rezultat ne bi mogao da bude drugačiji. Od tada je prošlo više od četiri godine, odigrali smo niz utakmica i bili izuzetno zadovoljni kada smo jednom osvojili set.

Sada ni Murinjo nije krio zadovoljstvo:

"Izuzetno sam zadovoljan našom igrom i posebno postignutim rezultatom. Čestitam momcima, pokazali su zrelu timsku igru i zato ne bih nikog izdvajao. Stizali smo prednost protivnika od po 3-4 poena i isto tako su oni nas stizali i prestizali, ali smo imali dovoljno strpljivosti i inteligencije u ključnim momentima setova. To je izuzetno jaka, uigrana ekipa i vrlo retko gube utakmice u Mađarskoj, a koliko mi znamo, nikada sa 3:0. Ovaj rezultat izgleda ubedljivo, ali kad imate na umu da smo sva tri seta dobili minimalnom razlikom, onda stvari postaju mnogo jasnije. Rekao bih da je ovo jedna od naših najvećih pobeda uopšte."

 

Zaista, ova pobeda možda neće imati presudni značaj za poredak ekipa na kraju sezone, ali je dobar pokazatelj napretka u igri i sazrevanje ekipe. Naravno, pobeda ne znači ni da smo sada bolji od njih, niti da ćemo ih redovno pobeđivati, ali je iskorišćen pravi momenat kad su se najzad stekli svi uslovi za to. Dostigli smo ranije nezamislivi domet i sada treba proliti još više znoja da bismo ga održali.

 

 

Pokazatelj toka utakmice je baš ovaj, zvanični zapis! Ako se udubite u njega videćete svašta i možete da ga analizirate, postavljate pitanja, dajete odgovore i donosite zaključke koliko god želite i kakvi god oni bili. Šta bi bilo da su neki od ovih setova dobili protivnici? Sigurno je da to nikad nećemo saznati, ali je sigurno i da je vrlo malo nedostajalo to i desi.

 

 

Poslednji vikend jesenjeg dela Bajnokšaga 2014/15 će se igrati u Vácu 15. novembra, gde ćemo igrati protiv domaćina, koji je, uz Feniks, druga neporažena ekipa i prošlogodišnji šampion. Očekuje nas još i utakmica protiv ženskog nacionalnog tima. Za sad nisu objavljeni rezultati 2. kola, pa za koji dan pokušajte da ih nađete ovde.

 

 

Mađarski Savez je predstavnicima svih učesnika dodelio po primerak knjige o odbojci. I to je baš lepo. Uvek se može nešto naučiti, bilo da je knjiga nova ili stara.

 

 

Iz medija:

 

  

 

Bajnokság 2014/15, 3. kolo