OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Prvenstvo Republike Mađarske u sedećoj odbojci 2014/15
(Tesco Ülőröplabda Magyar Bajnokság 2014/15)
Play off, 1. kolo
Kikinda, OŠ "Vuk Karadžić", subota, 14. mart 2015.

Play off Prvenstva Mađarske nastavljaju 4 čelne ekipe prvenstva, svako sa svakim po tri puta. Prvo od ova tri kola je održano u Kikindi.

 

Feniks učestvuje u Bajnokságu šesti put, a tek drugi put je domaćin kola. Ovu činjenicu posmatramo sa posebnim zadovoljstvom, jer je to sve drugo samo ne stvar bez značaja. Hoću da kažem da je velika čast dovući takmičenje i takmičare iz druge države u svoju, dovući inostrano Prvenstvo u kome ste jedini strani učesnik. Zavredeli smo da budemo domaćin u jednoj provinciji Srbije, pored velikih gradova kakvi su Szeged, Budimpešta, Sombathelj i Niređhaza. Slučaj je hteo da smo ovo poverenje Mađarskog Saveza potkrepili dobrim igrama u prvom delu Bajnokšaga i počeli ovo kolo sa najviše pozicije na tabeli. Da bismo to mesto zadržali bilo je neophodno ostvariti bar dve nove pobede. Protivnici su ozbiljni, sistem takmičenja je vrlo naporan, raspored utakmica nije baš mnogo povoljan, ali je teren naš.

Pobeda nad Sprintom nije dolazila u pitanje, kao ni poraz od izuzetnog Piremona. Bez obzira na ovaj poraz, obe utakmice smo odigrali odlično, organizovano i borbeno. Čak smo i treću utakmicu protiv Mozdulja počeli dobro, ali smo neoprezno ispustili prednost na kraju prvog seta (24:26). Nismo odustajali. Uspeli smo da se prestrojimo, dobili treći set, ali smo izgubili četvrti nakon propuštene set lopte i to istim rezultatom kao i prvi set. Samo taj jedan poen je nedostajao da se domognemo petog seta i bar još tog jednog boda, a pobeda bi nas ostavila na čelu tabele.

 


 

Takvim ishodom je poredak prve tri ekipe na tabeli postao još interesantniji i sa još manjim razlikama nego do sada. Nakon ovog kola je na prvom mestu Piremon, drugi je Mozdulj sa bodom manje, a Feniks je na trećem mestu sa bodom manje od Mozdulja. Četvrtoplasiranom Sprintu su nakon ovog kola ostale samo teoretske šanse za povratak u borbu za vrh, jer ima 11 bodova manje od Feniksa.

 


 

Posetioci su se uverili da smo dali sve od sebe. Međutim, ovakav sistem takmičenja sa tri jake utakmice u jednom danu je izuzetno naporan, iscrpljujući. Sticajem okolnosti je nama najbitnija utakmica igrana na kraju dana kada svima ponestaje snage i koncentracije, a bez obzira na to bi poznavaoci prilika i unapred potvrdili da će ona imati najneizvesniji ishod. Slobodno bih rekao da su gosti iz Vaca imali više sreće u tih par odlučujućih momenata. U svakom slučaju, igraće se još dva ovakva kola, razlike su dovoljno male da je sve još otvoreno.

 



 

Odigrano je 6 odličnih utakmica:

Piremon SE - Sprint SC      3:0 (10, 19, 16)
OKI Feniks - Sprint SC      3:0 (20, 16, 19)
Piremon SE - Mozdulj SE     3:0 (17, 13, 22)
Mozdulj SE - Sprint SC      3:0 (22, 22, 23)
Piremon SE - OKI Feniks     3:0 (18, 19, 17)
Mozdulj SE - OKI Feniks     3:1 (24, 21, -22, 24)

Tabela posle 1. kola play offa:

1. Piremon SE       10 8 0 1 1 26:6     25
2. Mozdulj SE       10 7 1 1 1 26:10    24
3. OKI Feniks       10 7 1 0 2 25:9     23
4. Sprint SC        10 4 0 0 6 14:18    12

 



Igrali: Brandić, Budurin, Đuričin, Zavišin, Golijanin, Milošev, Mihaljčić, Vlajkov, Anđelov, Marić, Setorić i Dragan.
Trener: Branislav Dragin.

 

Iz medija

U Budimpešti su ovako opisali veliko prepakivanje tabele:

http://hunvolley.hu/uloroplabda/news/nagy-atrendezodes

Kikinđani su preneli vest ovako:

  

 

A za fotografije sa turnira se pobrinuo Grba. Eto, tako bar vi možete da uživate ...