OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

1. festival sporta "Fair play"
Trg srpskih dobrovoljaca, Kikinda, 30. maj 2015.

 

Bili smo deo festivala sporta koja je okupila 27 klubova iz Kikinde. Osnovna ideja je bila promocija sporta, zdravog života i zdrave ishrane.

 

Gradski trg je bio pun sportista, posetilaca, dobrog raspoloženja i dobre volje. Sve "dečije bolesti" prve organizacije ovakvog cirkusa su brzo zaboravljene u ime dobre ideje organizatora i pokušaja da se napravi nešto novo, lepo, korisno i sa minimalnim sredstvima. Svaki klub je imao priliku da prikaže/improvizuje čari svog sporta, imao je svoj kutak na trgu i svojih pet minuta da sa bine ispriča svoju priču.

Pridružili smo se, ali mi svoju priču pričamo ovde.

Prolili smo mnogo znoja, potrošili puno vremena i entuzijazma, prešli stotine hiljada kilometara, nanizali uspehe i još uvek smo ih gladni. Zato (mi) je bilo vrlo teško sve to sažeti u samo pet minuta, a sigurno ćete svaki delić ispričan sa bine naći i ovde, na ovom sajtu.

 


 

Možda ne možete da zamislite kako smo predstavili naš sport? Nije to tako teško, ako vidite tatami i naše lopte. Međutim, to smo uradili drugačije ili nismo uradili: dečurlija je uletela na tatami i tako se lepo zaigrala u našem terminu da nam je bilo žao da ih pomeramo. Dodali smo im lopte i - to je to! Kad bolje razmislim i mi smo nečija deca koja se igraju loptama po podu.

Možda će Vam ove fotografije pomoći da zamislite kako se predstavio klub konjičkog sporta ...ili ronioci? ... ili ćete sledeći put doći na trg? Iskreno se nadamo sledećem sastanku.