OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Prvenstvo Mađarske za 2011. godinu
Turniri I i II

Verni posetioci ovog sajta su navikli na to da nam se ne retko planovi pokvare. Ova godina u tome prednjači, a to je i jedan od razloga što neke informacije i njihove izmene nismo ni objavljivali sve dok se ne odigraju ili dok se dvostruko ne potvrde.

 

Prvenstvo Mađarske je bilo odloženo uoči prvog kola. Kažu - unutrašnji problemi u mađarskom savezu. Oko mesec dana zatim je na brzinu zakazano prvenstvo za 2011. kao jednokružno, da bi na jesen već počelo novo dvokružno prvenstvo 2011/12. sa polusezonama jesen & proleće. Sve to nam je poremetilo mnoge planove.

I Nyíregyháza, Mađarska, 7. Maj 2011.

Utakmice prvog kola protiv Piremona i Mozdulja smo izgubili neodlaskom na prvo kolo u Nyíregyházu, zbog kvara na kombiju. Objektivno, u utakmici protiv perfektnih (višegodišnjih) prvaka Piremona, i osvajanje jednog seta bi bio uspeh. Za meč protiv prošle godine trećeplasiranog Mozdulja iz Vaca je vera u uspeh bila znatno veća, mada su i oni vrlo dobar tim.

 

II Szeged, Mađarska, 21. Maj 2011.

Prvu utakmicu drugog turnirskog kola smo igrali protiv Sprint SE, prošlogodišnjeg vicešampiona. Utakmica je bila vrlo lepa za gledanje, sa puno borbe i prevrata, tesna, sa mnogo spašenih "nemogućih lopti". Jedan od naših ključnih igrača iz postave je opet, u ovoj istoj sali, kao i u prošlogodišnjem prvenstvu - igrao pod temperaturom. Istina je da nemamo preterano dugu klupu, pa je ovo moglo biti i presudno.

Počelo je dosta opušteno. Borba je bila ravnopravna do 17:17 prvog seta, kada smo shvatili da je sa druge strane ranjivi protivnik, da nam treba samo "još malo gasa". Trener nam je na tajm-autu dodao taj potreban element i tako smo dobili prvi set.

Drugi set je počeo istom maniru kao i prvi, ali smo na kraju načinili neke greške koje su nas koštale seta.

Treći je protekao u velikoj borbi, ali i u blagoj dominaciji protivnika. Trener je izmenama i tajm-autima pokušao da vrati mir i stabilnost ekipe, ali to nije dalo dovoljno dobar rezultat.

 

U četvrtom setu Sprint je vodio sa 2:1 u setovima i vodio sa 22:19. Samo tri poena do pobede. Vodila se velika borba. Nekoliko iskusnih poteza igrača Feniksa u ovim kritičnim momentima je prelomilo ovaj set u našu korist. Iskoristili smo drugu set loptu.

Tie-break je, kažu, lutrija. Ipak, u njemu ima i mnogo prilike da se pokaže i psihička i fizička spremnost svakog igrača i tima u celini. Promenili smo strane sa 8:2 u našu korist. Protivnici su nas jednom serijom poena skoro stigli, ali smo još uvek održavali prednost. 8:2... 12:9... 13:10, 13:11, 13:12, 14:12, 14:13 - brzopleto propuštena prva meč lopta i 15:13 - nesmotrenost protivničkog servera je iskoristio upravo igrač Feniksa koji je pogrešio kod prethodnog poena.

Tako se, nakon svega, utakmica završila našom pobedom, velikom i značajnom. Pobediti vicešampiona i višegodišnjeg učesnika evropske lige zaista nije mali uspeh, a posebno zato što nam se ovom pobedom nasmešila medalja.

Sprint SC (Szombathely) : KSO Feniks  2:3 (-19, 23, 20, -24, -13)

U drugoj utakmici protiv Tatabanje smo imali slabijeg protivnika od prethodnog. Petoplasirana ekipa prošle godine (vidi ovde) imala je svojih momenata i dobrih poteza. Navikli smo da protiv Humanitasa igramo teške i neizvesne utakmice, u maksimalnom broju setova. Međutim, ovog puta smo do pobede stigli ne baš tako lako, ali ipak, rutinski.

Humanitás SE (Tatabánya) : KSO Feniks  0:3  (-16, -17, -20)

Igrali


Stoje: Brandić, Marić, Janjatović, Đuričin, trener Dragin
Čuče: Zavišin, Anđelov, Herceg i Golijanin.

Sve rezultate i plasman možete pronaći ovde: www.uloroplabda.hu

 

Slike sa turnira