OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Segedin, IV Verba László internacionalni turnir 2011
(IV Verba László emléktorna, nemzetközi ülöröplabda kupa)
Segedin, Mađarska, 20-21. avgust 2011.

Pre dve godine smo već učestvovali na ovom turniru, ali smo igrali u nekom drugom, mešovitom sastavu. Ovog puta samo došli "sami" kao KSO "Feniks" na prvi turnir posle duge letnje pauze. Došli smo oslabljeni za nekolicinu igrača koji iz raznih razloga nisu mogli da putuju sa nama (Marić, Setorić, Selak i bez prvotimca Hercega).

 

Bez obzira na to, naučili smo da se borimo, došli smo da igramo i da se polako spremamo za veliki izazov u Breda Paragames u oktobru (ali o tome - kada dođe vreme). Osim nas su učestvovale tri nama dobro poznate, jake mađarske ekipe i nepoznati Englezi, pa se igralo po sistemu svako sa svakim, po dve utakmice u danu.

Prva je sigurno bila najteža i najneizvesnija. Sprint je ekipa koju smo prvi put uspeli da uz mnogo muke savladamo u prvenstvu krajem maja ove godine, a ni sad nije bilo drugačije. Možda se sa malo više stabilnosti u igri utakmica mogla ranije završiti, ali ovako je dosta ličila na pomenutu, a rezultat petog seta je bio čak identičan - 15:13 za Feniks. Vrlo značajna pobeda na samom početku takmičenja je dobrim vetrom napunila jedra našoj posadi.

U drugu utakmicu protiv domaćina Csakazérta smo, tako, ušli premoreni i iscrpljeni, što od igre, što od visoke vlažnosti vazduha u sali. Spoljna temperatura je bila 38°C! Na drugu stranu su se poređali Sedeći Bikovi u najjačem sastavu. Prva dva seta smo pobedili, svakako samo ne lako. Posle izgubljenog trećeg seta nas je uplašila sama pomisao na još jedan peti set. (Pošto se za ovaj turnir plaća kotizacija za učešće, neko je prokomentarisao: "Ljudi moji, ovo je kao da igramo za sve pare!"). Srećom, smogli smo snage da se to ne desi i uspeli da dobijemo utakmicu sa 3:1.

Drugog dana je na suprotnoj strani terena bila strašna ekipa Piremona, ekipa iz samog evropskog vrha, višestruki prvak bez poraza u prvenstvu Mađarske i, naravno, mnogih drugih turnira. To je ekipa koja nas je na početku našeg učešća u Mađarskoj ligi 2009. "počistila". Međutim, ovog puta to je bio duel ekipa na istom nivou. Osim četvrtog seta, u svakom se vodila snažna borba i setovi su završavani minimalnom razlikom. Pad koncentracije u četvrtom setu je logična posledica jučerašnjeg premora i slabe kondicije na početku sezone.

Ipak, nema se za čim žaliti: jedino smo mi Piremonu "pokazali zube" i naterali ih da igraju ozbiljno, i jedino smo im mi oteli set!

Poslednja utakmica protiv Engleza je bila jedina bez napetosti i velike borbe, mada su protivnici sve svoje poene pošteno zaradili. Budurin je prijatno iznenadio, ovoga puta pokazavši da je vrlo koristan igrač i na mestu tehničara.

Rezultati

Subota, 20. avgust

Sprint SC - Kent Pilgrims 3:0 (14,18,16)
Piremon SE - Csakazért SE 3:0 (16,13,13)
Kikinda - Sprint SC 3:2 (18,-21,25,-23,13)
Piremon SE - Kent Pilgrims 3:0 (7,11,7)
Csakazért SE - Kikinda 1:3 (-21,-19,18,-21)

Nedelja, 21. avgust

Csakazért SE - Pilgrims 3:0 (10,11,15)
Piremon SE - Kikinda 3:1 (25,-23,21,11)
Sprint SC - Csakazert SE 3:0 (15,20,21)
Kent Pilgrims - Kikinda 0:3 (9,9,14)
Sprint SC - Piremon SE 0:3 (-12,-18,-11)

Krajnji poredak

1. Piremon SE, Nyíregyháza
2. Feniks, Kikinda (SRB)
3. Sprint SC, Szombathely
4. Csakazért SE, Szeged
5. Kent Pilgrims (GB)

Na B terenu, paralelno sa našim, igrao se turnir za žene, a krajnji poredak je sledeći:

1. Csakazért SE, Szeged
2. Simpsons (GB)
3. Mađarska reprezentacija

Na završnoj ceremoniji su dodeljene i nagrade za tri MVP igrača, a jednu od njih je dobio najiskusniji igrač i predsednik Feniksa, Dragoslav Đuričin.

Pažljivi i gostoprimljivi domaćini su tortom čestitali slavljeniku iz Engleske, a svi prisutni u sali su kao jedan odpevali čuvenu rođendansku pesmicu...

Vicešampioni na 4. turniru Verba László


Stoje: Janjatović, Đuričin, Anđelov, trener Dragin
Sede: Zavišin, Budurin, Brandić, Golijanin

 

Pogledajte najavu i izveštaj objavljen na portalu segedma.hu.

 

Slike sa turnira