OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Prva liga Republike Srpske u sedećoj odbojci (SSOIRS),
2. kolo: Kikinda, sala OŠ "Vuk Karadžić", 3. novembar 2012.

Posle više godina takmičenja "po belom svetu" desila se prilika da igramo važnu i jaku prvenstvenu utakmicu pred sopstvenom publikom i to baš u sali u kojoj i treniramo.

 

Naša ekipa je bila kompletna, a čak je i termin odigravanja utakmice udešen u vreme našeg redovnog treninga. Rečju, stekli su se svi uslovi za spektakl (ako se to tako može nazvati) i suprotstavimo se velikom i respektabilnom protivniku iz Banja Luke. Dakle, bila je to retka prilika da pokažemo našim prijateljima i sugrađanima dokle smo stigli u svom radu.

Volim da podsetim čitaoce na prethodne duele ekipa koji su predmet nove vesti. Sa Borcem smo se do sada sastali dva puta, u oba slučaja 2010. godine i to: u Kikindi i u Bijeljini, kada nam je ova krupna riba u poslednjem momentu utekla sa udice. Istini za volju, Banja Luka ima dugu tradiciju, mnogo vrednih uspeha u ovom sportu i čak tri tima: "Banja Luka" (super liga), "Borac" (prva liga) i "Krajišnik" (prva liga).

Počelo je dosta napeto i ujednačeno, a ništa drugačije nije bilo do kraja. Imali smo nekoliko puta po par poena prednosti u prvom setu, a Banjalučani su nas stizali i prestizali. Par dobrih lopti na kraju prvog seta je presudilo u našu korist.

U drugom setu smo mi jurili prednost protivnika, ali nismo uspeli da do kraja okrenemo set svoju korist.

Treći set je opet doneo našu dobru, konsolidovanu igru, sa prednostima na oba tehnička time-outa. Posle ovog drugog su serveri protivnika odigrali ključnu ulogu. Ostvarili dve serije po 4-5 poena u kojima se mi nismo snašli i olako izgubili prednost i na kraju i ovaj set. I u tom momentu smo znali smo da možemo da igramo protiv ovog protivnika, da se nadmećemo sa njima, što smo već do tada i pokazali.

Sada je trebalo krenuti iz početka, odnosno iz minusa od jednog seta. Odagnali smo nervozu, Murinjo je uneo nešto sitnih taktičkih izmena, borbenost je ostala na istom nivou. Ipak smo nekoliko puta ispustili prednost zarađenu tokom seta, ali nismo dozvolili iznenađenje i sačuvali smo ključnu prednost stečenu posle drugog tehničkog time-outa i došli smo do 2:2.

Publika je ovde odlično osetila trenutak da nas glasnije podrži i dodala nam vetar u leđa kroz četvrti i posebno peti, odlučujući set. "Feniks" je poveo, "Borac" je opet preokrenuo jednom mini-serijom u prvoj polovini seta. Neizvesnost je došla do vrhunca. Srećom to je bilo sve što su protivnici uspeli da učine. Nakon 11:10 je našom serijom poena završena utakmica. Velikih 3:2 za OKI "Feniks" i prva pobeda nad "Borcem" iz Banja Luke.

Konačan rezultat

OKI "Feniks" : IOK "Borac"  3:2 (23, -19, -20, 19, 10)

Posebno nam je drago da smo pred domaćom publikom odigrali jednu izuzetno kvalitetnu, neizvesnu, tešku i borbenu utakmicu i da smo je završili na najbolji mogući način. Kratka najava utakmice u lokalnim medijima je bila dovoljna da se kamerna atmosfera pretvori u izuzetno lepu sportsku predstavu sa srećnim krajem. Veliko hvala svima koji su to ispratili!

Tabela 2. kola (po 3 utakmice)

1. OKI "Derventa"   3    3    0    9:1    242:132   9
2. OKI "Maglić"     3    2    1    6:3    249:258   5
3. IOK "Borac"      3    1    2    7:6    277:266   5
4. OKI "Feniks"     3    2    1    7:5    262:194   5
5. OKI "Prijedor"   1    1    0    3:2    117:108   2
6. KSO "Krajišnik"  5    0    5    3:15   246:285   1

U ovom delu Prvenstva R. Srpske preostale su nam utakmice protiv "Prijedora" i "Maglića", koje igramo 18. novembra u Prijedoru. Nakon toga ćemo objaviti tabelu jesenjeg dela takmičenja.

Igrali

Đuričin, Brandić, Golijanin, Marić, Milošev, Anđelov, Herceg i Zavišin.
Trener: Branislav Dragin

A imamo i video zapis ove utakmice!

 

A ovako je vest izgledala u lokalnim novinama:

 

Slike sa turnira