OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

4. međunarodni memorijalni turnir u sjedećoj odbojci
"Dragan Vučić 2012",
9. decembar 2012, Gradska dvorana, Laktaši

Na samom početku postojanja kluba smo shvatili da je svaki poziv na neki novi turnir izuzetno dobra stvar. Pre svega, time stičemo nova igračka iskustva i priliku za dokazivanje, stičemo nove prijatelje, otvaramo vidike, vidimo neke nove gradove, ali dobijamo i simboličnu potvrdu sopstvenog kvaliteta.

 

Poziv na ovaj turnir smo primili tek krajem novembra, pa nije bilo vremena da ga ovde najavljujemo.

Opština Laktaši se sastoji od niza manjih naselja, a sam gradić Laktaši je nadomak Banja Luke i broji grubo oko 7.000 stanovnika (izvor nepouzdan). Za naše, vojvođanske uslove, rekli bismo "selo", ali nagli privredni razvoj ove opštine u poslednjih par decenija je učinio da danas izgleda vrlo moderno. Poznata je i banja Laktaši.

Timovi bili podeljeni u dve grupe:

GRUPA A

1. OKI "LAKTAŠI", Laktaši, R.Srpska
2. KSO "KRAJIŠNIK", Banja Luka, R.Srpska
3. OKI "FENIKS", Kikinda, Srbija

GRUPA B

1. KSO "ISKRA", Bugojno, FBiH
2. OKI "DERVENTA", Derventa, R.Srpska
3. OKI "DOBOJ", Doboj, R.Srpska

Podsetnik aktuelnog "ko je ko": Bilten No. 5 2012/13, SSOIRS.

Jedina ekipa koja nije u ovom Biltenu je novi član Premijer lige BiH iz Bugojna.

Turnir je otvoren posle dve odigrane utakmice. Učesnike i ostale prisutne u gradskoj dvorani su pozdravile i otvorile članice familije počivšeg Dragana Vučića, čije ime nosi ovaj turnir.


Pehari su mirno stajali i čekali one koji ih zasluže. Međutim, tokom zagrevanja su ih naše lopte rušile nekoliko puta, naravno. Možda su se naljutili na nas? Možda se i sudija naljutio zbog rikošeta lopte od pehara u glavu? Izgleda da smo se džaba izvinjavali i ponovo slagali pehare... No, polako, stići ćemo i do toga.

Po dve utakmice unutar grupa su igrane na dva dobijena seta, a samo finalna utakmica se igrale na tri dobijena seta.

Rezultati - Grupa A

1. Laktaši - Krajišnik      2:0
2. Laktaši - Feniks         2:1
3. Krajišnik - Feniks       0:2

Plasman grupe A

1. OKI "Laktaši"            5
2. OKI "Feniks"             4
3. KSO "Krajišnik"          0

Rezultati - Grupa B

1. Iskra - Doboj            2:0
2. Doboj - Derventa         2:1
3. Iskra - Derventa         2:1

Plasman grupe B

1. KSO "Iskra"              5
2. OKI "Doboj"              2
3. OKI "Derventa"           2

A1. Međusobni susret naših protivnika u grupi: Laktaši - Krajišnik



A2. Najzad smo povezali redove i odlično igrali protiv Laktaša. To je bila potpuno druga priča u odnosu na još sveži utisak sa turnira u Banja Luci. Vrlo interesantna utakmica, puna borbe i dugih poena. Treba zanemariti činjenicu da je "naša strana terena uvek nekako bila veća od domaćinske", ali na samom kraju su delioci pravde malo pokvarili opšti utisak. Na 14:14 u odlučujućem setu je napravljena greška teška cele utakmice. Ali neka, nije to najbitnije. Igrali smo lepo, raznovrsno, pokazali se u dobrom svetlu i sve je to u redu, svakako su odlučile samo nijanse. Eventualna pobeda bi nas odvela pravo u finale, gde nam baš i nije bilo mesto, ali priznajem da bi nam prijao neki od onih pehara...

A3. Krajišnik je vrlo iskusna ekipa i nije za potcenjivanje. Malo bolje rečeno, to je jedna "vremešnija" ekipa. Borba nije bila posebno kvalitetna, ni interesantna, no, ne može se reći da smo superiorno vladali terenom. Dešavale su se čak i neke smešne situacije u igri, ali je završeno našom pobedom. Dakle, onako kako smo se nadali i očekivali.

A2:B2, za 3. mesto:

OKI "Doboj" : OKI "Feniks"      2:0

OKI "Doboj" je odličan tim, Superligaš, a nekim čudom smo uspeli da ih pobedimo u Banja Luci prošle godine. Ovog puta se to nije desilo. Pokazala se na delu činjenica da je duga klupa jako bitna, a mi je na ovom turniru nismo imali tj. bila je samo šira. Ako je za utehu, u konačnom poretku su iza nas su ostali drugari iz Dervente, koji su na poen raziku ostali van borbe za plasman.





<

A1:B1 za 1. mesto:

KSO "Iskra" : OKI "Laktaši"     3:0


Susret novog Premijer ligaša BiH u usponu forme protiv domaćina koji je bez bodova u prvom delu Super lige R. Srpske. Dobro su se borili i utakmica je nekako u prva dva seta bila vrlo interesantna i moglo se nešto i naučiti. Kasnije su gosti iz BiH preuzeli kormilo i sigurno doveli utakmicu do svog trijumfa. Bravo za Bugojance, a čestitke i Laktašima koji su pružili najbolju partiju u jedinoj utakmici koju su izgubili!

Konačan plasman:

1. KSO "ISKRA", Bugojno, FBiH
2. OKI "LAKTAŠI", Laktaši, R.Srpska
3. OKI "DOBOJ", Doboj, R.Srpska
4. OKI "FENIKS", Kikinda, Srbija
5. OKI "DERVENTA", Derventa, R.Srpska
6. KSO "KRAJIŠNIK", Banja Luka, R.Srpska

Uz prijatno druženje u restoranu su dodeljene zahvalnice i pehari za plasman.

Lep gest organizatora: medalje su zaslužili i skupljači lopti.

Za najboljeg igrača turnira je proglašen Dženan Mahmutbegović iz šampionske ekipe "Iskra" iz Bugojna.

E, sad opet oni pehari! Pa, dovoljno je reći da ima svoje zašto je baš Feniks osvojio onaj najmanji, namenjen za Fairplay!

Čestitka šampionima, ali i domaćinima za odličnu organizaciju. Želimo im više sreće u nastavku prvenstva.

OKI "Feniks" u Laktašima:



Stoje: Anđelov, Golijanin, Setorić, trener Dragin
Sede: Zavišin, Milošev, Brandić, Đuričin

Obično na kraju vesti usledi isečak iz novina, ali ovog puta to nije tako. Kikindske novine se zatvaraju za nove vesti već u utorak u podne, pa nismo stigli ni da razmišljamo o tome. Elem, u hotelu "Bijeli dvor" nam se jako svidelo (zaista jeste), pa smo zato odlučili da prespavamo tamo još jedno veče... Prava istina je da je "pomalo" to bilo tako i zbog snežne mećave u Vojvodini koja bi nas zatekla i, vrlo verovatno, zaustavila ko-zna-gde-i-kad posle ponoći na nekom od drumova do kuće. Rešili smo da je bezbednost iznad svega i krenuli kući u ponedeljak posle obilnog, domaćinskog doručka u pomenutom hotelu.

Zato Vam na kraju nudimo sličice sa našeg odlaska i povratka, u oba slučaja snimljene vrlo blizu table sa imenom grada Kikinda.


Video priloge "od sad, pa dalje i ubuduće" potražite na posebnoj strani.