OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Prva liga Republike Srpske u sedećoj odbojci
Derventa, 31. mart 2013.

Sa gostovanja u Derventi nosimo slične utiske kao i u jesenjem delu prvenstva. Od domaćina smo pretrpeli poraz od 1:3, a savladali smo ekipu Krajišnik iz Banja Luke sa 3:0 u setovima. Tako su se susreti sa ovim ekipama su završili istim rezultatima kao i u jesenjem delu.

Recimo, deja vú od jeseni ili iz Segedina od prošlog vikenda. Razlika je da je noć koja je prethodila putovanju bila skraćena za jedan sat, pa smo taj deo zajedno sa polaskom u 4 ujutro kako-tako dospavali u kombiju. Dervenćani su i ovoga puta bili dobri domaćini, pa na put kući nismo krenuli ni gladni, ni žedni.

Protiv jesenjeg prvaka smo poveli sa 1:0 u setovima i imali smo sasvim finu i sigurnu igru. Serija domaćina na početku narednog seta nas iznenadila i, izgleda, obeshrabrila. Stizali smo u nekoliko navrata tu prednost, ali snage i odlučnosti za prevagu nije bilo. U tom drugom delu utakmice nismo prikazali igru kakvu možemo, nivo igre nam je sa opadao sa svakim setom, ali i pored toga smo dobro namučili protivnika.

Propuštena je lepa šansa da im se bodovno približimo, jer bi čak i "samo" još jedan set već smanjio razliku za dva boda. Ovako smo napravili šansu trećeplasiranom Borcu da nam se približi, a to ćemo braniti u međusobnom susretu sa njima u Kikindi 18. aprila.

Protiv KSO "Krajišnik" smo odigrali sasvim drugačiju utakmicu, mada je izgledalo da protivnik baš nema puno motiva za borbu.

Rezultati:

OKI "Derventa" : KSO "Krajišnik"    3:1 (25:09, 20:25, 25:16, 25:11)  95:61
OKI "Feniks" : OKI "Derventa"       1:3 (25:17, 13:25, 21:25, 19:25)  78:92
KSO "Krajišnik" : OKI "Feniks"      0:3 (17:25, 13:25, 12:25)         42:75

Igrali: kapetan Gile, Dragonslav, Nikola železni, MastrAnđelov, Igor Karamela, Mile od Gline i Menadžer.
Trener: Dragin Baja dos Mourinho Fénix.

A vest iz novina izgleda ovako (vidi, vidi (2)! prim. webmaster):

Foto-ulov je mršav, ali šta da se radi - takva epizoda...