OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Prva liga Republike Srpske u sedećoj odbojci (SSOIRS), 7. kolo
Kikinda, sala škole "Miloš Crnjanski"
27. april 2013.

Izuzetno vredna pobeda Feniksa u derbiju protiv banjalučkog Borca je izvojevana u pet setova, nakon neverovatnog preokreta i uz izuzetno neizvesnu borbu na samom kraju.

 

Ova slika govori i više od hiljadu reči:

Uh! Ko nije bio tamo zaista ne zna šta je propustio. Do sada nije bila praksa da postavljamo više video zapisa utakmica protiv iste ekipe na Video galeriji, ali ćemo to sada uraditi. Ovaj snimak zaslužuje pažnju i priliku da vi osetite bar deo te atmosfere. Ako je prethodna utakmica sa Borcem bila, kako kažu novinari, "za infarkt", onda za ovu ponestaje epiteta koji bi opisali još jedan nivo više borbenog naboja i neizvesnosti.

Stvari su i pre utakmice stajale dosta napeto: gosti bi pobedom obezbedili drugo mesto na tabeli i revanširali se domaćinu za poraz iz prvog dela prvenstva, a domaćini bi se sa nova tri boda vratili na drugu poziciju, bezbednije ušli u kraj sezone i izjednačili bi se u broju pobeda u međusobnim utakmicama sa iskusnim banjalučanima. Suštinski se desilo nešto između ova dva ishoda.

Naravno, uvek se desi nešto novo. Ušli smo u utakmicu zbunjeno i neorganizovano. Počeli smo da se "budimo" polovinom prvog seta, ali je taj proces predugo trajao. Toliko dugo da je i drugi set iskliznuo za čas.

Treći set je doneo našu veliku prednost polovinom seta i nije bilo problema da je zadržimo. Možda je to bio i rezultat opuštanja protivnika, ali nakon toga smo bili svesni da mi ne smemo da popustimo, jer inače ... neće valjati. Prednost od pet poena na samom početku četvrtog seta je nagovestila dalji razvoj utakmice. Gosti su u ovom delu igre bili izuzetno opasni i u više navrata su se opasno približili, čak i imali vođstvo, ali smo uspeli da dobijemo ovaj set uz sada već vrlo dobru igru.

Peti set je samo počeo dobro, ali se nastavio nizom naših grešaka i gosti su na promeni strana imali tri poena prednosti. Vratili smo se u igru i ponovo poveli, a onda izgubili seriju poena. Gosti pred sam kraj imali 13:11. Nakon toga su usledila četiri uzastopna poena Feniksa, za koje najveću zaslugu nosi Milošev sa svojim lucidnim servisima. Tek pregledom vesti prethodne utakmice primetio sam jedan kuriozitet: i tada upravo četiri poslednja nadigravanja rešena u našu korist! Odlično se pokazao i novajlija u timu Vlajkov, a mora se napomenuti da je i lisac Mourinho iskusno napravio jednostavan, ali značajan i lukav potez u petom setu, sve u skladu sa pravilima igre. Neću objašnjavati detalje: jednostavno - ko zna, zna!

Konačan rezultat:

OKI "Feniks" : IOK "Borac"      3:2 (21:25 19:25 25:14 25:22 15:13)

 

 

Tabela posle 7. kola:

1. OKI "Derventa"     8   8   0   24:5    685:478  23
2. IOK "Borac"        8   4   4   20:14   739:674  16
3. OKI "Feniks"       8   6   2   20:12   693:590  15
4. OKI "Maglić"       8   4   4   13:14   625:644  11
5. OKI "Prijedor"     6   2   4   10:16   545:561   5
6. KSO "Krajišnik"   10   0  10    7:30   539:739   2

 

Šta će se dalje dešavati u Prvoj Ligi R.Srpske?

Da li će Feniks odbraniti jesenju vicešampionsku titulu?

Da li će Kikinđani uspeti da se vrate neporaženi iz Prijedora?

Kojim rezultatom će se završiti utakmica Derventa - Borac?

Kakav će biti poredak na kraju prvenstva?

O svemu tome čitajte u narednim brojevima Nevena našeg dnevnika.

Sve šira domaća publika je imala priliku da vidi lepotu ovog sporta i da se na kraju zajedno radujemo. Veliko hvala svima koji su ove subote bili sa nama!

Za OKI Feniks su igrali:

Brandić, Golijanin, Milošev, Đuričin, Anđelov, Vlajkov, Marić, Budurin, Dragan i Zavišin.
Trener (sa velikim T): Branislav Dragin - Mourinho

 

Snimljeni snimatelj:

Vest iz lokalnih novina:

 

Slike sa utakmice