OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Prva liga Republike Srpske u sedećoj odbojci (SSOIRS),
Prijedor, sala škole "Desanka Maksimović", 27. oktobar 2013.

U Prvoj ligi R. Srpske se ove sezone takmiče: OKI "Maglić", OKI "Prijedor", KSO "Krajišnik", IOK "Borac", OKI "Feniks" i prošlogodišnji Superligaš OKI "Laktaši".

 

Nedeljno jutro u Prijedoru je osvanulo sa gustom maglom iznad reke Sane, ali je dan bio više nego lep i prijatan za poslednje dane oktobra.

 

 

OKI "Feniks" : OKI "Prijedor" 3:1 (25:13, 25:16, 22:25, 25:23)  99:77

Sada već poznata školska sala, standardna priprema i protokol zagrevanja, kratka uputstva trenera, publika na mestima, provera postava i utakmica kreće.

 

 

U prva dva seta smo igrali dobro, potpuno poštovali uputstva, koristili mane domaćina i dosta sigurno ih dobili. Serije naših grešaka su nastavku domaćinu donele prednost od 8 poena. Nismo stali sa borbom, stigli smo tu veliku prednost i opet popustili na samom kraju. Naravno, ne predaju se ni oni tako lako. U četvrtom setu nismo imali tolike oscilacije, ali se osetila griža savesti u ekipi zbog propuštenog. Ovaj izjednačen set se, na sreću, završio u našu korist i oslobodio nas nove traume petog seta.

 




 

OKI "Feniks" : OKI "Maglić" 3:0 (0, 0, 0)

Ovu utakmicu smo odigrali znatno sigurnije, mada ni protivnik nije pružio znatniji otpor, a uzgred rečeno, nije imao neki motiv za to. Po setovima je razlika bila nekih sedam do deset poena, ali je registrovana službenim rezultatom. Utakmicu protiv domaćina su izgubili na isti način. Uzrok tome je nekompletnost tima "Maglića", odnosno neispravna registracija jednog od šest igrača. Taj detalj mi baš nije sasvim jasan, jer su prethodnog dana odigrali regularnu prvenstvenu utakmicu protiv Krajišnika.

 


 

Koristim pravo na tehniku copy-paste: "U pogledu nepristrasnosti i konstantnosti sudijskog kriterijuma, suđenje je bilo korektno. Ono što bi se moglo zameriti je relativno nizak kriterijum odizanja od poda i nošenih lopti, ali kad je ono prethodno zadovoljeno, onda je ova zamerka značajna mahom samo za eventualnog kontrolora suđenja." Nema šta više da se kaže ... osim da je Đera ovog puta bio zauzet nekim fudbalom, pa se nije pojavio.

Rezime: Feniks je u svojim prvim utakmicama Prve lige R. Srpske ostvario dve pobede protiv timova iz Prijedora i Foče. Očekuju nas utakmice u Kikindi protiv dve banjalučke ekipe, a poslednja utakmica polusezone protiv Laktaša će, prema dogovoru, biti odigrana tokom njihovog turnira početkom decembra.

Izveštaji iz štampe