OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Prva liga Republike Srpske u sedećoj odbojci (SSOIRS), 9. i 10. kolo
Prijedor, sala škole "Desanka Maksimović", 12. maj 2013.

Feniks je u poslednjim utakmicama Prve lige R. Srpske ostvario dve nove maksimalne pobede protiv timova iz Foče i Prijedora.

 

Situaciju na tabeli pre ovog kola smo opisali u vesti iz Kikinde. Sa tog stanovišta smo ovim pobedama uradili sve što je u našem domenu da bismo se zadržali na drugom mestu tabele na kraju sezone. Bili smo svesni tih činjenica, pa je prva utakmica protiv Maglića iz Foče počela nervozno.




Srećom, tim sa suprotne strane nije imao snage da se ozbiljnije suprotstavi, osim u prvom setu. Posle drugog tehničkog time-outa su stvari došle na svoje mesto i ova utakmica je završena očekivanom pobedom.

OKI "Feniks" : OKI "Maglić" 3:0 (21, 13, 19)

Dvadeset minuta nakon završetka ove, počeli smo utakmicu protiv domaćina. OKI Prijedor je ozbiljan tim, uspeli su da pobede Borac sa 3:2, a mi smo, verovatno, to zaboravili. Dok smo u svojim glavama još uvek slavili prethodnu pobedu, zamalo da nas uhvate na spavanju. Poveli su sa 23:18 i malo zatim su imali tri set lopte. Možda smo već navikli na situacije za igru pod pritiskom ili šta drugo, ali smo igrali najbolje kad bilo najteže. Vlajkov je u tim momentima bio najprisebniji i iskustvom iz redovne odbojke obezbedio da tas vage prevagne na našu stranu.







U tom prvom setu smo se bukvalno izvukli sa 27:25, a ostatak utakmice je bio dosta sigurniji. Pretili su nam i u trećem setu, ali smo uvek uspevali da odbranimo prednost i tako više naša pobeda nije dolazila u pitanje.

OKI "Feniks" : OKI "Prijedor" 3:0 (25, 15, 21)

U pogledu nepristrasnosti i konstantnosti sudijskog kriterijuma, suđenje je bilo korektno. Ono što bi se moglo zameriti je relativno nizak kriterijum odizanja od poda i nošenih lopti, ali kad je ono prethodno zadovoljeno, onda je ova zamerka značajna mahom samo za eventualnog kontrolora suđenja. Kompletan tok obe naše utakmice je između ostalih ispratio naš sugrađanin i izveštač sa sportskih borilišta - svima poznat kao Đera, koji sada živi u Prijedoru.

U toku treće utakmice, u kojoj je Prijedor pobedio tim Maglića sa 3:1 (25:13, 16:25, 25:13, 25:23), spremali smo se za polazak kući.


Tako je izostalo druženje sa domaćinima, ali ih je dostojno zamenila predsednik kluba, g-đa Nedeljka. Pobrinula se za posluženje, potrebnu pomoć i dobro raspoloženje. Hvala!

<

E, a sad ono što ste već naslutili. Ovaj deo teksta je dopisan posle odigravanja 10. kola u Banja Luci.

"Krucijalna" utakmica IOK "Borac" : OKI "Derventa" je završena pobedom Borca od 3:1. Međutim, banjalučani su tada već izgubili šansu za povratak na drugo mesto, jer im je Prijedor već otkinuo jedan bod u utakmici pre ove - IOK Borac : OKI Prijedor 3:2. Tako je iz našeg ugla i neočekivano ova utakmica postala krucijalna.

Tabela Prve lige je ovde:

1. OKI "Derventa"     10      9       1       28:9    853:653 26
2. OKI "Feniks"       10      8       2       26:12   845:704 21
3. IOK "Borac"        10      6       4       26:17   940:840 21
4. OKI "Maglić"       10      4       6       14:20   752:810 11
5. OKI "Prijedor"     10      3       7       16:26   867:911  9
6. KSO "Krajišnik"    10      0      10        7:30   539:739  2

A 10. bilten sa konačnim poretkom Super lige i Prve lige R. Srpske možete videti ovde.

Komentar u Biltenu vezan za nas će vas možda zagolicati da ponovo pročitate drugi pasus teksta sa početka sezone.

Nema tu šta više da se kaže, osim da je OKI "Feniks" osvojio drugo mesto u Prvoj ligi R. Srpske u sezoni 2012/13.

Za vicešampiona u Prijedoru nastupili:

Brandić, Golijanin, Milošev, Đuričin, Anđelov, Vlajkov i Zavišin.
Trener: Dragin

Fotografije: Ćira
Foto-spasilac: Grba

- * -

Urednik i pisac ovih stranica sa predumišljajem kasnije pušta ovu vest u etar. Ne, nije se desilo ništa nepredviđeno. Tačnije, ništa osim činjenice da sam za malo ostao bez zbirke fotografija sa ovog događaja. Zahvaljujući znanju i angažovanju našeg webmastera iste su nekako iščupane sa SD kartice i nakon formatiranja. Sa prethodnog gostovanja u Prijedoru nismo doneli puno slika, ali je tada za utehu ostalo ponešto na video galeriji na kojoj je već sada skladišteno preko 10 sati igre. Sa ovog puta nosimo neokrnjenih 6 bodova i ovu galeriju. Malo li je?

Za kraj vam nudim fotku napravljenu iz kombija na bašaidskom drumu, nekoliko kilometara pre ulaska u Kikindu. Zašto? Mogao bih sad da je opisujem kao simboliku kraja prvenstva, kao prirodni ambijent ponovnog rađanja Feniksa, kao kuriozitet povratka kući sa dalekog puta pre noći ili kao mirnoću banatske ravnice iznad koje se odvija večna borba svetlosti i tame ili šta vam već padne na pamet.

Ne, ništa od toga. To je samo zato što je UMALO ostala JEDINA.

Iz štampe: