OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

"Banja Luka Open 2013",
XII međunarodni turnir u sjedećoj odbojci, 7.12.2013.
SC "Borik", SD Obilićevo

Na dvanaestom Banja Luka openu smo nastupili po peti put i ostvarili do sada najviši plasman osvajanjem trećeg mesta.

 

Turnir je održan u Sportskom centru Borik smeštenom u vrlo lepom ambijentu kraj Vrbasa.

 

Na dvanaestom Banja Luka openu smo nastupili po peti put i ostvarili do sada najviši plasman osvajanjem trećeg mesta. Istina je da je turnir bio znatno skromniji nego što smo navikli, konkretno sa samo četiri ekipe, ali je tradicija održana sa obe strane. Ako ste pazili na času (Banja Luka open XI, X, XI, VIII) već znate da su na finale pretplaćeni domaćini i Z-dići. Za ono pre nisam siguran, ali to je tako od kada mi dolazimo na turnir. Ukratko, ostalo nam je damo sve od sebe i da najzad na ovom turniru dođemo do odličja koje nije od onih utešnih.

Utakmice protiv OKI Zavidovići i OKI Banja Luke smo odigrali angažovano i borbeno, međutim tu nema mnogo priče. To su ekipe koje su dovoljno jače da mogu da prebace menjač u višu brzinu za slučaj da se ekipa našeg nivoa posebno razigra. Nismo ni gajili lažne iluzije, ali negde u dubini uvek postoji nada za "nešto više od snažnog otpora", šta god to značilo.

 

Nešto nalik su napravili naši konkurenti za treće mesto iz Zagreba osvojivši set protiv Banjalučana. Ostali razvoj te utakmice je već bio prema očekivanjima.




 

Dobro su poznati odnosi snaga, pa su najinteresantnije utakmice ostavljene za sam kraj, a pre njih je usledio i kraći predah. Da bih bio precizniji, na kraju je sve to izgledalo ovako:

OKI Banja Luka : SDI Hrabri         2:1
OKI Feniks : IOK Zavidovići         0:2

Otvaranje je obavljeno nakon prvih par utakmica. Rutinski i kratko, srdačno i iskreno. Tako to radi Novak Grbić.

 

OKI Feniks : OKI Banja Luka         0:2
IOK Zavidovići : SDI Hrabri         2:0

OKI Banja Luka : IOK Zavidovići     2:0
OKI Feniks : SDI Hrabri             2:0

Banjalučani su ovog puta bili bolji od večitog rivala. Ne baš mnogo ubedljivo, ali dovoljno za pobedu.




 

Mi smo se skoncentrisali na svoju utakmicu za prestiž, uspeli smo da odigramo kako najbolje umemo i da savladamo Hrabre. Nije nam baš sve bilo jasno nakon njihove sjajne borbe protiv domaćina.

Međutim, tu činjenicu smo morali da potisnemo u svojoj glavi da bismo mogli da igramo svoju igru.

Naravno, krajnji poredak je bio:

1. OKI Banja Luka
2. IOK Zavidovići
3. OKI Feniks
4. SDI Hrabri

Na završnoj svečanosti u poznatom ambijentu motela Golden Card su dodeljeni pehari za plasman, plakete za učešća ekipa i plakete za sudije, za najkonobaricu i za naj-skupljača lopti. Sve čestitke domaćinima za prikazanu igru, osvojen turnir i standardno odličnu organizaciju.


 

Tokom druženja je predsednik u ime kluba primio još jedno laskavo priznanje od predsednika hrvatske lige i kapitena Hrabrih.

Naime, usledio je poziv za učešće u ligi u kojoj bi se takmičili izabrani timovi iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije. Da li bi se liga zvala Jadranska ili Alpe-adria, da li će se tako nešto zaista organizovati i da li će Feniks smoći snage da učestvuje? U ovom momentu i za ovu priču to nije toliko bitno, koliko je bitna sama činjenica da je poziv tu i da smo ga zaslužili radom i ponašanjem. Srce mi je zaigralo kada sam čuo ovu priču, ali o detaljima ćemo neki drugi put.

 

3. mesto na Banja Luka open 2013. osvojili za OKI "Feniks":

Milošev, Đuričin, Golijanin, Brandić, Vlajkov, Setorić, Dragan, Budurin, Zavišin i trener Dragin.

 

Bez velikog opuštanja smo se pozdravili sa drugarima i krenuli ka obližnjim Laktašima na odmor pred sutrašnju prvenstvenu utakmicu. Lokalne novine su prenele vesti o događajima tokom kompletnog vikenda.