OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Prvenstvo Rep. Srpske u sjedećoj odbojci
3. kolo, 8.12.2013.
Gradska dvorana, Laktaši

Jaka utakmica, iskusan i opasan protivnik, ali protivnik po meri i borba do poslednjeg poena.

 

Mala sala gradske dvorane u Laktašima je opet bila mesto na kom smo se borili za bodove, mada je ova dvorana mnogo poznatija po jednom drugom sportu koji se igra u velikoj sali.

 

Nakon XII Banja Luka Opena, konačili smo u Laktašima i narednog dana, 8. decembra, odigrali zaostalu utakmicu Prve lige Rep. Srpske. Planirani termin utakmice na dan pre boravka u Prijedoru je otkazan, pa je naknadno vezan za pomenuti banjalučki turnir.

Jaka utakmica, iskusan i opasan protivnik, ali protivnik po meri i borba do poslednjeg poena. Nakon 101 minuta igre, završili smo je porazom uz konačan rezultat:

OKI Laktaši : OKI Feniks 3:1 (24:26, 26:24, 25:21, 25:21)

 

Time se na vrhu tabele zatvorio krug između ekipa Borca, Feniksa i Laktaša. Sve tri ekipe na kraju jesenjeg dela imaju isti broj bodova, a prema set količniku Feniks zauzima drugu poziciju.

 

Kada izgubite utakmicu ovako tesno, onda tražite onu nijansu koja je prevagnula. Zamor od prethodnog dana, svadbarska muzika koja probija zidove i jastuk preko ušiju na konačištu do kasno u noć ili nešto treće? Odlično smo počeli utakmicu i ništa lošije nastavili, ali je nedostajalo malo sreće na kraju drugog seta i kraj nije bio zadovoljavajući. U svakom slučaju propustili smo lepu priliku da se pobedom odlepimo od konkurenata za najviši plasman. U drugom setu nismo osvojili set loptu koja bi već donela drugi set i jedan bod prednosti na tabeli. Sa druge strane je dobro da nam niko nije utekao, odnosno da imamo nešto bolju situaciju u odnosu na isti reper od prošle godine.

Za OKI Feniks u Laktašima igrali:

Đuričin, Brandić, Golijanin, Vlajkov, Setorić, Dragan, Milošev, Budurin i Zavišin.
Trener: Dragin

Vikend sa vezanim događajima je povezao i novinske vesti. Da ne ih bismo ponavljali, postavili smo isečak iz "ćiriličnih" novina ovde, a iz "latiničnih" u našoj prethodnoj vesti.