OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

2. međunarodni turnir u sedećoj odbojci
"Trofej Novi Sad 2014"
22. jun 2014, sala "Đačko igralište", Novi Sad

Počelo je pre dve godine kao skromna promotivna utakmica koju smo organizovali uz pomoć ljudi dobre volje iz Auto centra Car-Ex. Prošle godine je to bio turnir "Promocija sedeće odbojke invalida Novi Sad". Već ove godine je prerastao u vrlo simpatičan turnir u organizaciji udruženja "Sport za sve, Relaks".

 

U prošlogodišnjem izveštaju smo napomenuli da ćemo nastojati da se vidimo u junu narednih godina, da održimo započetu tradiciju, a "Relaks sport za sve" je preuzelo na sebe organizaciju turnira i on se odvija u istim uslovima, sa brojem ekipa koji polako raste. Sve čestitke za g-dinu Sitareviću za uloženi trud, entuzijazam i obezbeđena sredstva.

 


 

2. međunarodni odbojkaški turnir sedeće odbojke pod nazivom "Trofej Novi Sad 2014" je održan u nedelju, 22. juna 2014. Učestvovalo je šest ekipa iz BiH, Srbije i R. Srpske.

Grupa A:

1. Derventa : Serva   2:0
2. Serva : Feniks     0:2

Ubedljivo. Ne postoji ništa što treba reći, ništa što već ne stoji na ovim stranicama.

3. Feniks : Derventa  0:2

Bili su bolji, čestitamo. Ostaje nam samo da se pitamo kako smo uspeli da prokockamo prednost od 8 poena u drugom setu? Dobra lekcija za budućnost, ništa drugo.

Grupa B

1. Smeč : Brčko       1:2
2. Brčko : Novi Sad   2:0
3. Novi Sad : Smeč    0:2

Za 3. mesto:

Feniks : Smeč         2:0

U utakmici za bronzu smo savladali najvećeg konkurenta u domaćem prvenstvu, ekipu Smeč iz Beograda. Prvi set smo dosta sigurno priveli kraju, dok je finiš drugog seta mirisao na treći, odlučujući set. Prednost Beograđana od 3-4 poena smo uspeli da anuliramo u zadnjem momentu i bukvalno se izvukli rezultatom 26:24.

 





 

Za 1. mesto:

Derventa : Brčko    2:1

Utakmica starih poznanika, komšija i prošlogodišnjih finalista. Bila je to očekivano dobra odbojka, postala je još neizvesnija nego prethodna, a završena je dramatičnom pobedom Dervente od 15:13 u odlučujućem setu.

Konačan poredak:

1. OKI "Derventa" - Derventa
2. OKI "Brčko" - Brčko
3. OKI "Feniks" - Kikinda
4. KSO "Smeč" - Beograd
5. OKI "Serva" - Bačka Palanka
6. Relax, ekipa domaćina - Novi Sad

 




 

Ovim turnirom smo završili takmičenja u sezoni 2013/14. u kojoj smo zauzeli treće mesto u Prvenstvu i Kupu Mađarske, drugo mesto u Prvoj ligi R.Srpske, prvo mesto u oba Prvenstva Vojvodine ("za invalide" i "za klubove") i nalazimo se na sigurnom prvom mestu u Prvenstvu Srbije, čiji drugi deo sledi nakon letnje pauze.

Eh, pauza, "završili sezonu" ... U prijatnoj atmosferi restorana "Sonja", tj. kod stadiona FK Kabel smo nastavili ovo druženje. Nakon dodele nagrada, uz ručak su usledili pozivi na turnire u Brčkom i Derventi. Toliko o pauzi.

[PS: Sećate li se "pauze" tokom Varljivog leta 2013. godine?]

 



 

Organizator se ponovo dobro pobrinuo da najavi turnir:

RTV
Naslovi.Net
Blic Sport
itd.

Izveštaj u lokalnim novinama i trag učešća na turniru:

 

  

 

Izveštaj na, sada već stalno prisutnom, sajtu kikinda.civilon.com:<>

Feniksovci treći u Novom Sadu