OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Prvenstvo Republike Mađarske u sedećoj odbojci 2014/15
(Tesco Ülőröplabda Magyar Bajnokság 2014/15)
Play off, 2. kolo, subota, 25. april 2015.
Nyíregyháza, Bem József Általános Iskola

 

Play off Prvenstva je nastavljen drugim kolom u Niređhazi, gde su četiri najbolje ekipe Mađarske Lige u sedećoj odbojci ponovo odmerile snage među sobom.

 

Dva poraza u prvom kolu play offa u Kikindi su nas spustila sa prvog na treće mesto. Da bismo iole vratili poziciju na tabeli, bilo je neophodno da ovo kolo odigramo dobro. Tom činjenicom je ovo kolo postalo vrlo značajno, a već poznata udaljenost grada domaćina je uslovila neophodnost noćenja u mestu događaja. Vlasnik tog vrlo simpatičnog smeštajnog objekta je čovek iz Srbije, pa ako vam iz nekog ludila zatreba adresa, javite nam se.

 


 

Ova škola je sjajno opremljena za naš sport, što uopšte ne treba da začudi, posebno ako znate da je ne tako davno u njoj održano jedno Evropsko prvenstvo u sedećoj odbojci. Pomalo zbunjujuće linije na terenu samo potvrđuju da je sala dobro iskorišćena.

 


 

Pružili smo dobre partije i zasluženo zaradili novih 6 bodova, iako na početku dana stvari nisu ni izbliza tako izgledale. U prvoj utakmici smo poraženi od domaćina Piremona sa 0:3. Kao i uvek, pokušali smo da se suprotstavimo i probali svašta, ali su uvek imali odgovor na našu taktiku. Možda je bolje da kažem da mi nismo imali dobar odgovor na njihovu taktiku i uigranost?

 


 

Tokom druge utakmice između Sprinta i Mozdulja je trajala naša pauza za presvlačenje i "dogrevanje". Tako smo propustili jedan sasvim očekivani prvi set sa pobedom Mozdulja i imali smo vremena čak i za malo poziranja.

 


 

Međutim, Mozdulj je dosta opušteno ušao u završnicu drugog seta i izgubio ga u borbi na razliku. Već ovo nas je zainteresovalo da ispratimo detalje. Štaviše, Sprint je odlično iskoristio svoj nalet i slabu igru protivnika u narednom setu i dobio ga velikom razlikom. Mozdulj se grčevito borio da dobije naredni set i ostane u utakmici, ali je ispustio prednost pri kraju seta i Sprint je slavio prvu pobedu u play offu. Nema šta više da se kaže, osim da su ovi momci sa jednom devojkom dunuli dobar vetar u naša jedra.

 



 

U našoj drugoj utakmici smo savladali uvek opasni Sprint. Uostalom, pokazali su kvalitet u prethodnoj utakmici. Nije naša igra bila nadmoćna, ali je bila sasvim dovoljna da se ostvari pobeda od 3:0, a da se ne izgubi previše snage za utakmicu protiv direktnog konkurenta na tabeli.

Verovatno su se naši "rezervisti" zagledali u našu poslednju utakmicu i zaboravili da je fotografišu, pa ne možemo da je pokrijemo ovim delom izveštaja. Uglavnom, najbitnije bodove za prevagu smo ostvarili protiv Mozdulja iz Vaca, takođe sa 3:0. Ovi bodovi nas dovode na drugu poziciju na tabeli i pružaju vrlo veliku šansu da na tom mestu i ostanemo nakon poslednjeg kruga takmičenja. Mozdulj je značajno pokvario svoj položaj sa sva tri poraza, ali se mora priznati da se nisu prikazali u najboljem izdanju.

"Bez obzira što rezultati svih odbojkaških utakmica koje se završe u tri seta izgledaju ubedljivo, bilo je to sve drugo samo ne lako i jednostavno. Odigrali smo vrlo dobro, uspeli smo da održimo koncentraciju i snagu tokom sve tri utakmice. Pre svega je bilo u pitanju poštovanje discipline i početnih zamisli, ali je tome svakako doprinela i nešto duža klupa koju smo valjano iskoristili. Ove dve pobede i bodovi su nam izuzetno važni, jer smo se sa njima popeli za mesto više na tabeli i u prilici smo da ponovimo uspeh drugog mesta u prvenstvu Mađarske iz 2012. i 2013. godine." - rekao je Murinjo.

Domaćini nikog nisu žalili i bez većih problema su rešili preostale dve utakmice u svoju korist. Naša borba za prvo mesto je ostala u domenu teorije i nemamo iluzija po tom pitanju, međutim za srebro ćemo morati još dobro da se oznojimo, iako prednost na tabeli izgleda vrlo velika i obećavajuća.

Svi rezultati, play off 2/3

1. Piremon SE - OKI Feniks  3:0 (17, 16, 14)
2. Sprint SC - Mozdulj SE   3:1 (-20, 26, 15, 23)
3. OKI Feniks - Sprint SC   3:0 (18, 21, 17)
4. OKI Feniks - Mozdulj SE  3:0 (20, 16, 18)
5. Piremon SC - Sprint SC   3:0 (19, 16, 23)
6. Piremon SE - Mozdulj SE  3:0 (20, 19, 23)

Tabela

1. Piremon SE (Nyíregyháza) 13 11 0 1 1 35:6  34
2. OKI Feniks (Kikinda)     13 9  1 0 3 31:12 29
3. Mozdulj SE (Vác)         13 7  1 1 4 27:19 24
4. Sprint SC (Szombathely)  13 5  0 0 8 17:25 15

 


 

Nakon berićetnog kola je povratak protekao u izuzetno dobroj atmosferi. Naše sunce se probija kroz oblake.

Lokalne novine od nedavno izlaze samo u ćiriličnom izdanju:

 

  

Na zvaničnom izveštaju možete naći i rezultate donjeg doma, uz komentar iz Saveza. Treće, završno kolo play offa će se odigrati prvog vikenda juna u Budimpešti ili u Vacu.

Igrali: Anđelov, Brandić, Budurin, Đuričin, Golijanin, Herceg, Marić, Mihaljčić, Milošev, Vlajkov, Zavišin.
Trener: Branislav Dragin.