OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Kup Republike Srpske, 1. krug, 13. novembar 2011.

KSO "Feniks" je rado prihvatio poziv Saveza sjedeće odbojke invalida Republike Srpske da učestvuje u Kupu Republike Srpske za sezonu 2011/12. Žrebom je određeno da u 1. krugu grupe budu prema rasporedu koji vidite u nastavku. Kao i prethodnog puta, Feniks je svoje utakmice igrao Bijeljini u grupi 2.

 

Kompletan raspored ekipa po grupama:

1. grupa – OKI "Banja Luka" - domaćin i tehnički organizator

1. OKI "Banja Luka"
2. OKI "Laktaši"
3. -

2. grupa – OKI "Semberija" - domaćin i tehnički organizator

1. OKI "Semberija" - Bijeljina
2. KSO "Feniks" - Kikinda
3. OKI "Derventa" - Derventa

3. grupa – OKI "Doboj" - domaćin i tehnički organizator

1. OKI "Doboj"
2. OKI "Prijedor"
3. KSO "Krajišnik"

4. grupa – OKI "Kneževo" - domaćin i tehnički organizator

1. OKI "Kneževo"
2. OKI "Kozara PD"
3. IOK "Borac"

KSO "Feniks" iz raznih razloga od početka leta nije imao prave okršaje, ako izuzmemo par utakmica sa ovogodišnjeg turnira u Segedinu. Nedostatak rutine čini svoje, pa nas je ekipa OKI "Derventa", član Prve lige R.Srpske, zamalo iznenadila.

Prvi set smo igrali vrlo neorganizovano i greške su se nizale jedna za drugom. Možda su umor od puta i novine u postavci igre, koje nam još nisu ušle pod kapu, samo dodatno remetile ovaj haos. Rezulat tog seta čak i nije tako strašan, imajući u vidu kako smo izgledali na terenu.

Ipak, Feniks ne bi bio Feniks da ne nađe snage i motivacije za borbu i posle knock-downa. Slobodno se može reći da smo toliko sredili redove i podigli nivo igre da je drugi set bio isti, ali u našu korist. U nastavku je usledila snažna borba u kojo je uživao relativno mali broj navijača.

Rezultat: KSO "Feniks" - OKI "Derventa" 3:1 (16:25; 25:17; 25:22; 26:24)

Odmah nakon kratke pauze, tek da promenimo mokre dresove, započeli smo i drugu utakmicu protiv ekipe domaćina koja ima reputaciju vicešampiona prvenstva Super lige R.Srpske za 2010/11.

Utakmica je počela slično loše, skoro kao prethodna. Sledeći set je pokazao mnogo više borbe sa naše strane, ali i da je na suprotnoj strani, ipak, mnogo snažnija ekipa, koja ne dozvoljava olako protivniku da se razmahne. Posle velike borbe u trećem setu Feniks je izašao kao pobednik i nagovestio još žešću borbu u četvrtom, ali je iskustvo OKI "Semberija" prevagnulo.

Ovde se ne završava izveštaj o ovoj utakmici, jer sledi staro pitanje bez odgovora "Šta bi bilo kad bi bilo?". Prvo ću reči da su momci iz Bijeljine tog dana bili bolji i mi im iskreno čestitamo na pobedi! Kapa dole. Tačka.

Ali, baš zato nam je ostao otužan i gorak ukus sa ove utakmice zbog očajnog suđenja kojim je tim Feniksa nesporno i žestoko oštećen. Kakav bi bio krajnji rezultat se ne može reći, ali je sigurno da bi utakmica izgledala mnogo, mnogo drugačije. Putujući kući, poraženi i bez plasmana u finale, nabrajali smo sudijske greške i prelomne momente u kojima su načinjene. Lako smo došli do zaključka da je ukupna poen razlika (97:72) mogla biti svedena na minimum, ili čak okrenuta u našu korist, samo ispravljanjem ovog aspekta utakmice. Da bih ovom pasusu dodelio značaj i verodostojnost podsetiću na činjenicu da u je ovom timu Feniksa čak četvorica sudija redovne odbojke, po dvojica Nacionalnog ranga i dvojica Regionalnog ranga. Nije lepo pričati loše o kolegama, ali usaglasili smo se da je ovakav stav objektivan.

Rezultat: KSO "Feniks" - OKI "Semberija" 1:3 (11:25; 20:25; 25:22; 16:25)

Izveštaj zaključujem činjenicom da smo ostali bez plasmana u finale kupa, ali da je ekipa Feniksa narasla u jedan snažan tim koji je napravio značajan pomak u odnosu na Kup Srpske 2010/11. i tako ipak ponosno i sa osmehom na licu napustio mesto nadmetanja.

Kad su u pitanju naši fudbaleri, često računamo šta je teorijski potrebno za nekakav plasman dalje. Feniksu je za plasman u finale bila potrebna pobeda Dervente nad Semberijom od 3:1 u trećoj utakmici kao i najbolja poen razlika, ali to se naravno nije desilo. Niti se realno moglo očekivati... Mada, neočekivano se desilo, jer je Derventa ipak savladala Semberiju rezultatom 3:2 u setovima.

Rezultat: OKI "Derventa" - OKI "Semberija" 3:2 (24:26; 25:23; 17:25; 25:23; 15:11)

 

Igrali

Stoje: Milošev, Đuričin, Brandić, Marić, trener Dragin
Čuče (desno od Žuće): Zavišin, Herceg, Anđelov, Golijanin

 

Slike sa turnira